detector.media
19.01.2010 22:23
Помер Роман Купчинський
Помер Роман Купчинський

19 січня у Вашингтоні (США) після тяжкої хвороби на 66-му році життя помер колишній довголітній директор української служби «Радіо Свобода» Роман Купчинський.

 

Як повідомляє «Радіо Свобода», 1991 року Роман став директором української редакції, коли ця радіокомпанія ще містилась у Мюнхені. Під його керівництвом українська «Свобода» розбудувала широку мережу журналістів на Заході й в Україні. 1992 року за ініціативи Романа в Києві був відкритий корпункт «Радіо Свобода».

 

2002 року Роман перейшов на аналітично-дослідницьку роботу в «Радіо Свобода» і став головним редактором «Звіту про організовану злочинність і корупцію». Його статті про українсько-російські відносини, російську енергетику й корупцію в енергетичній царині пострадянського простору були опубліковані в цілій низці наукових видань.

 

Останнім часом Купчинський працював в американському фонді «Джеймстаун», де зокрема досліджував діяльність російського «Газпрому». Купчинський є автором звіту «Російський зріджений газ - майбутнє поле геополітичної битви».

 

Романа Купчинського поховають на Національному кладовищі Арлінгтон поблизу Вашингтона з усіма військовими почестями.

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним, друзям та колегам померлого. Вічна пам'ять.

 

«Детектор медіа»

 

Фото «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY