«Вечірні вісті» спростовують, що видали 2,5 тисячі посвідчень грузинським спостерігачам

16 Січня 2010
15299
16 Січня 2010
16:27

«Вечірні вісті» спростовують, що видали 2,5 тисячі посвідчень грузинським спостерігачам

15299
«Вечірні вісті» спростовують, що видали 2,5 тисячі посвідчень грузинським спостерігачам

Редакція газети «Вечірні вісті» спростовує інформацію Партії регіонів, що в Донецькій області незареєстрованим Центральною виборчою комісією грузинським спостерігачам роздадуть 2,5 тисячі журналістських посвідчень газети ВВ.

 

Учора, як повідомляла «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», народний депутат (фракція Партії регіонів) Олена Бондаренко заявила, що в донецький обласний штаб БЮТ надійшли 2,5 тисячі журналістських посвідчень газети «Вечірні вісті».

 

«За нашою оперативною інформацією, такі посвідчення журналістів газети "Вечерние вести" будуть поширюватися через обласний штаб БЮТ у Донецьку», - сказала вона на прес-конференції у п'ятницю. Вона також припустила, що ці посвідчення, імовірно, призначалися для 2 тисяч спостерігачів з Грузії, яких раніше відмовилася реєструвати ЦВК.

 

Прес-служба медіакомпанії «Інформальянс», до якої входить газета ВВ, поширила заяву, в якій висловлене обурення «провокаційними заявами Партії регіонів».

 

«Заявляємо офіційно: ми ніколи не брали й не братимемо участь у будь-яких авантюрах, але й не дозволимо нікому бруднити нашу чесну репутацію. ВВ розцінює ці вислови як спробу незаконного тиску на нашу газету, спробу зганьбити ім'я видання, підірвати довіру читачів», - йдеться в заяві. Газета залишає за собою право відстоювати свою репутацію в суді.

 

Також ВВ стверджує, що це не перша провокація на їхню адресу. Зокрема нещодавно в редакції була зупинена спроба публікації статті, яка могла бути розцінена як провокативно щодо лідера Партії регіонів Віктора Януковича. У газеті наголошують, що діють суто в межах журналістської етики відносно всіх політичних сил і оперують тільки фактами.

 

«Що стосується мережі позаштатних кореспондентів, то офіційно заявляємо, що ми розширюємо її постійно по мірі розвитку проекту. Наші кореспонденти працюють в усіх регіонах України та за кордоном, зовсім нещодавно з'явилися корпункти в Росії та Польщі. Ніхто з наших позаштатних авторів ніколи не був замішаний у скандалах чи незаконних діях. Як ніхто з них не має намірів впливати на виборчий процес», - пояснює редакція.

 

Кореспонденти ВВ у ніч виборів збиратимуть матеріали в усіх штабах, які їх цікавлять, у тому числі і в Партії регіонів.

 

Редакція ВВ просить Партію регіонів не сприймати їхню роботу з висвітлення виборів як «вторгнення грузинських бойовиків».

 

Медіакомпанія «Інформальянс» об'єднує газету «Вечірні вісті», інтернет-проект INTV, студію «SVK-продакшн». Президент компанії - Наталя Кожем'якіна, дружина народного депутата (фракція БЮТ) Андрія Кожем'якіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15299
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саша
5229 дн. тому
Однак ВВ погарячкували! Навіть якщо це не правда - можна було б подати заявку зі зсилку на ПР в книгу рекордів як газета з найбільшою кількістью грузинських корреспондентів в одній області))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду