Ющенко відкинув звинувачення у використанні адмінресурсу

13 Січня 2010
11017
13 Січня 2010
11:57

Ющенко відкинув звинувачення у використанні адмінресурсу

11017
Ющенко відкинув звинувачення у використанні адмінресурсу

Президент України Віктор Ющенко відкидає будь-які звинувачення щодо утиску свободи слова, пише УНІАН. Про це він сказав на підсумковій прес-конференції 12 січня у відповідь на заяву журналіста газети «Известия в Украине», що її газета припинила виходити в Україні через те, що не подобається главі держави.

 

«Я не знаю вашої газети, у мене немає ніякого інтересу до позиції вашої газети стосовно ситуації в Україні. Повірте, ця країна можливо, буде останньою країною в Європі, де вас будуть приймати і давати можливість виходити», - сказав Віктор Ющенко.

 

Він порадив журналістці поїхати до Москви і поставити там подібне запитання. Як відомо, намічений на 12 січня номер газети «Известия в Украине» не вийшов через фінансові труднощі.

 

Більше того, на його переконання, українські політичні ток-шоу будуть вести московські журналісти, оскільки саме наша держава дає безперешкодну можливість вести політичні дискусії.

 

Ющенко гарантував, що поки буде президентом, в Україні буде забезпечено свободу слова.

 

Також під час прес-конференції Віктор Ющенко зазначив, що не вбачає використання  адмінресурсу у своїх виступах на державному телебаченні, пише «Українська правда». «Я президент країни, і є закон, який зобов'язує державні ЗМІ висвітлювати мою роботу», - сказав він.

 

До того ж, за його словами, за кілька днів до виборів відділити президентську роботу від передвиборної - неможливо.

 

«Коли розповідають як "Тамі-флю" завезли в Бориспіль, то це нормально, а коли за президентом їздить державна камера - то це виняток?», - обурився він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду