detector.media
13.01.2010 11:57
Ющенко відкинув звинувачення у використанні адмінресурсу

Президент України Віктор Ющенко відкидає будь-які звинувачення щодо утиску свободи слова, пише УНІАН. Про це він сказав на підсумковій прес-конференції 12 січня у відповідь на заяву журналіста газети «Известия в Украине», що її газета припинила виходити в Україні через те, що не подобається главі держави.

 

«Я не знаю вашої газети, у мене немає ніякого інтересу до позиції вашої газети стосовно ситуації в Україні. Повірте, ця країна можливо, буде останньою країною в Європі, де вас будуть приймати і давати можливість виходити», - сказав Віктор Ющенко.

 

Він порадив журналістці поїхати до Москви і поставити там подібне запитання. Як відомо, намічений на 12 січня номер газети «Известия в Украине» не вийшов через фінансові труднощі.

 

Більше того, на його переконання, українські політичні ток-шоу будуть вести московські журналісти, оскільки саме наша держава дає безперешкодну можливість вести політичні дискусії.

 

Ющенко гарантував, що поки буде президентом, в Україні буде забезпечено свободу слова.

 

Також під час прес-конференції Віктор Ющенко зазначив, що не вбачає використання  адмінресурсу у своїх виступах на державному телебаченні, пише «Українська правда». «Я президент країни, і є закон, який зобов'язує державні ЗМІ висвітлювати мою роботу», - сказав він.

 

До того ж, за його словами, за кілька днів до виборів відділити президентську роботу від передвиборної - неможливо.

 

«Коли розповідають як "Тамі-флю" завезли в Бориспіль, то це нормально, а коли за президентом їздить державна камера - то це виняток?», - обурився він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY