До Нацради знову позиваються щодо «обміну логотипами» між «Мегаспортом» і К1

29 Грудня 2009
18025
29 Грудня 2009
15:00

До Нацради знову позиваються щодо «обміну логотипами» між «Мегаспортом» і К1

18025
До Нацради знову позиваються щодо «обміну логотипами» між «Мегаспортом» і К1

Громадськість вимагає від Нацради повернути спортивний молодіжний телеканал замість К1 та позивається до Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це з посиланням на видання «Версии» повідомляє сайт proUA.

 

Заяву про анулювання ліцензій, на підставі яких здійснюється мовлення на каналі К1, 28 грудня подано до Окружного адміністративного суду міста Києва за підписом громадянина Сергія Голуба.

 

Як повідомила ТК адвокат позивача Валерія Лиходольська, пан Голуб вважає, що така ситуація порушує його права та перешкоджає вільному розвитку особистості.

 

У заяві зазначено, що починаючи з 2008 року на частотах, на яких здійснювалась телетрансляція програм каналу під логотипом «Мегаспорт», здійснюється трансляція каналу під логотипом К1. А останній до цього часу транслює телепрограми іншого напрямку, що не мають жодного відношення до спортивної тематики.

 

Також в заяві йдеться про те, що трансляція програм спортивного характеру на телеканалі під логотипом «Мегаспорт» триває, однак вона здійснюється в мережі супутникового телебачення. Відповідно, єдиний український безкоштовний спортивний канал втратив статус єдиного загальнонаціонального спортивного каналу.

 

У зв'язку з цим від Національної ради вимагають анулювати ліцензії ТОВ «ТРО "Мульті Медіа Сервіс"», що виступає під торговою маркою К1 та ВАТ «Київтелемонтаж» (бренд «Мегаспорт») та провести конкурс на мовлення в межах частот, що використовуються ліцензією ТОВ «ТРО "Мульті Медіа Сервіс"» під логотипом К1 з напрямом «спортивний молодіжний канал».

 

Нагадаємо, що 9 липня 2008 Національна рада внесла зміни до ліцензій ТОВ «ТРО "Мульті Медіа Сервіс"» і ВАТ «Київтелемонтаж», помінявши їхні логотипи, чим фактично обміняла телеканали К1 і «Мегаспорт» мережами. Рішення Нацради оскаржували в суді народні депутати Микола Томенко і Святослав Олійник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18025
Читайте також
23.09.2009 11:41
Отар Довженко
19 462
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читаДтч
5233 дн. тому
Общественность требует призвать к ответу зарвавшихся дельцов от телевиденья!
читаДтч
5233 дн. тому
Общественность требует призвать к ответу зарвавшихся дельцов от телевиденья!
Сергей
5233 дн. тому
А что делать тем ,у кого в результате обмена ВМЕСТО К1 стал Мегаспорт ( на пример - северный Донбасс) - что , опять К1 смотреть ???????
talant
5233 дн. тому
Надеюсь, этих менял логотипов таки прищучат. Слабо в это верится правда.
...
5233 дн. тому
Вільному розвитку особистості пана Голуба перешкоджає хіба що синдром Дауна
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду