Ющенко не відповів, чому відмовився від теледебатів і не прийшов на ефір до Шустера

26 Грудня 2009
15136
26 Грудня 2009
01:20

Ющенко не відповів, чому відмовився від теледебатів і не прийшов на ефір до Шустера

15136
Ющенко не відповів, чому відмовився від теледебатів і не прийшов на ефір до Шустера

У прямому ефірі програми  «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на «Інтері» 25 грудня Віктор Ющенко так і не дав відповіді на запитання, з яких причин він відмовився від участі у дебатах.

 

«З моєї сторони - ніякої проблеми щодо проведення дебатів», - заявив Віктор Ющенко.

 

При цьому нагадаємо, що Ющенко відмовився від участі у телевізійних дебатах на Першому національному та проігнорував минулого тижня запрошення на п'ятничний ефір до Савіка Шустера, де він мав би змогу відкрито дебатувати з Тимошенко та Януковичем.

 

«Очевидно, що буде тільки питання - з ким, - продовжив Ющенко. - Щоб, знаєте, ці дебати були відповідного статусу, щоб вони не були соломинкою для кандидата сьомого чи десятого рейтингу серед кандидатів - оце, очевидно, може бути одна проблема. А якщо мова йде про достойні фігури, ті, які повинні висловитися перед нацією, чим твоя політика різниться від політики опонента, то нема проблем».

 

На запитання головного редактора журналу «Експерт» Андрія Блінова про те, чи можна вважати демократичними вибори, в яких немає прямих дебатів, Віктор Ющенко відповів:

 

«Шановні, перед вами стоїть Президент, який першим серед президентів прийшов у студію. З ноября 17-го року. І відповідаю на всі ваші запитання. Скажіть, будь ласка, чим я ще можу продемонструвати свою відкритість?...для Тимошенко демократія - це ілюзія, для Януковича демократія - це фантазія, якої треба ізбєгати. Вони ніколи не були, не є і не будуть демократичними українськими політиками. Вони є політиканами».

 

Так і не почувши відповіді на запитання, ведучий програми Євген Кисельов вирішив уточнити: «То це вони не хочуть з вами зустрічатися на дебатах?»

 

 На це кандидат у президенти Ющенко сказав: «Я не знаю, хто не хоче зустрічатися. Я просто говорю свою позицію. Знаєте, я на це розп'яття ходжу тільки заради одного: не говоріть і не ставте запитань, будь ласка, про те, яка доля буде у Ющенка. Не думайте про це. Шановні журналісти, це не ваша морока. Про дітей своїх подумайте. Про націю свою подумайте. Ще як ми легковажимо зараз, коли ото, знаєте, тигра в бубліка надіваєм і робимо вигляд на візію. Нам треба дискутувати про те, що глибше, що відноситься до наших системних цінностей».

 

Протягом цього ефіру постало й питання свободи слова. Віктор Ющенко заявив, що у нього «боргів перед демократією немає» і нагадав, що «свобода слова - це не аксіома». На підтвердження своєї тези Віктор Ющенко згадав нещодавній прецедент навколо презентації у Києві книги російського екс-прем'єр-міністра Михайла Касьянова, співавтором якої є Євген Кисельов.

 

Зрив презентації Ющенко охарактеризував як «жовту картку» та знак того, що в Україні свободу слова треба виборювати щодня.

 

«Почитайте проект Конституції Тимошенко і Януковича: що по відношенню до журналістів є кримінальною відповідальністю. За тою класифікацією половина з вас в КПЗ буде сидіть, за кожну другу публікацію!» - заявив Ющенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15136
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kor
5244 дн. тому
Вони теж говорять. А з "воною" нема про що говорити нормальним людям
Lom
5244 дн. тому
вона говорить. вони - боягузи.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду