У передвиборному проекті «Коммерсанта» були всі, крім Ющенка і Тимошенко

25 Грудня 2009
13699
25 Грудня 2009
13:33

У передвиборному проекті «Коммерсанта» були всі, крім Ющенка і Тимошенко

13699
У передвиборному проекті «Коммерсанта» були всі, крім Ющенка і Тимошенко

Газета «КоммерсантЪ» завершила передноворічну серію інтерв'ю з кандидатами на пост президента України. Редакція запропонувала всім учасникам передвиборної кампанії взяти участь у проекті. Перше інтерв'ю - з Анатолієм Гриценком - було опубліковане 30 жовтня, останнє - з Василем Противсіхом - в останньому за 2009 рік номері газети 25 грудня.

 

Як наголосив у коментарі ТК головний редактор «Коммерсанта» Андрій Гоголєв, проект був абсолютно безкоштовним. Тому кандидатам поставили умову не тиснути на редакцію.

 

В одному випадку журналістові пропонували хабар. «Причому, не підкуп за "правильні відповіді", а просто як подарунок. Звісно, кореспондент відмовився», - розповів ТК заступник головного редактора Валерій Калниш, не називаючи імені кандидата.

 

На запитання кореспондентів відповіли 16 кандидатів, однак опубліковано було лише 15 інтерв'ю, оскільки прес-служба Людмили Супрун не змогла його узгодити. «Трапляється, що журналіст готує інтерв'ю, а воно не влаштовує прес-службу, яка плутає інтерв'ю зі стенограмою розмови. Але ми так не працюємо», - пояснив пан Калниш.

 

Не знайшли часу на спілкування з журналістами президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. За словами Валерія Калниша, з ними велися переговори з жовтня, коли був задуманий цей проект. «Останнє інтерв'ю з Тимошенко, якщо не помиляюся, в нас було у 2006 році. Після цього ми постійно подавали запити, але все ніяк не виходило. Я бачу в цьому небажання спілкуватися з "Коммерсантом", хоча можу помилятися. За останній місяць Тимошенко дала колективне інтерв'ю на "Великій політиці", інтерв'ю журналу "Фокус", виступила на "Шустер live". Я припускаю, що прем'єр-міністр більш схильна спілкуватися з електронними медіа», - каже він.

 

Що ж до Віктора Ющенка, то він особисто обіцяв дати інтерв'ю, наголошує Андрій Гоголєв. «Очевидно, не встиг. Але ми на Тимошенко і Ющенка не образилися», - додає він.

 

Водночас редакція залишає президенту і прем'єр-міністру можливість дати інтерв'ю після Нового року. Наступний номер газети виходить 11 січня, тож кандидати мають тиждень часу до дня голосування в першому турі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13699
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читач
5244 дн. тому
Глядачу треба читати, тоді він побачить, що написано в газеті, в нашому випадку Комерсанті. Стосовно Калниша, не знаю, зливний він чи ні. Але стосовно інших персонажів - знаю на 100%. Лінки на зливні статті? та хоч сто штук як вам ця? http://kommersant.ua/doc.html?path=komua20096912140077.htm
глядач
5245 дн. тому
чого це, за час регулярного прочитання "Коммерсанта" зливів не помічав... може, jew поділиться лірками на "зливні" статті? поки не побачу - і далі вважатиму що Калниш - талановитий журналіст в дуже професійній газеті.
Jew
5245 дн. тому
Валерій Калниш- сливной бак определенных кругов в "газпроме" потерявших бабло на "росукрэнерго":((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду