detector.media
23.12.2009 12:31
Соціаліст Мендусь позивається до «Української кінофундації» Катерини Ющенко за «Помаранчеве небо»

Продюсер фільму «Помаранчеве небо», соціаліст Ярослав Мендусь подав позов до Подільського районного суду міста Києва проти «Української кінофундації», заснованої фондом «Україна 3000» Катерини Ющенко. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу СПУ.

 

Пан Мендусь  звинувачує  «Українську кінофундацію» у порушенні авторських прав на демонстрацію фільму «Помаранчеве небо» 17-25 листопада у Польщі в рамках проекту «Українське кіно у світі».

 

Як заявив Ярослав Мендусь, «Українська кінофундація» не отримувала від нього дозволу на показ. проблема полягає в тому, що в цей період фільм демонструвався в кінотеатрах Кракова, Сопота й Варшави, де показ фільму був комерційним, продавалися квитки, а в рамках проекту були заявлені безкоштовні кіносеанси. Через це, за словами Мендуся, творці картини не отримала прибутку від прокату в Польщі. 

 

Ярослав Мендусь спрямував лист-звернення до Катерини Ющенко, у якому інформує про цей інцидент і просить вжити адекватних заходів.

 

Деталі позовних вимог не розголошуються. Адвокат позивача Ярослав Романчук лише зазначив, що українське законодавство за порушення авторських прав передбачає стягнення компенсації до 50 тисяч мінімальних зарплат і кримінальну відповідальність на термін до 6 років позбавлення волі. Ярослав Мендусь  зазначає, що «усі кошти, отримані у вигляді компенсації за завдані збитки», має намір «вкласти у виробництво нового українського кінофільму».

 

Адвокати ТОВ «Євроконсалтинг», які представляють інтереси Мендуся, заявили, що процес буде розглядатися паралельно в українському і європейському судах.

 

ТК намагається зв'язатись з головою «Української кінофундації» Андрієм Халпахчі та керівником фонду «Україна 3000» Андрієм Мирошніченком.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY