Стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія «Гідність журналіста» (+ВІДЕО)

18 Грудня 2009
19384
18 Грудня 2009
11:08

Стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія «Гідність журналіста» (+ВІДЕО)

19384
Стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія «Гідність журналіста» (+ВІДЕО)

16 грудня 2009 року в Одесі стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія «Гідність журналіста». Про це повідомляють представники Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна».

 

Першим заходом стало проведення «круглого столу» на тему «Відповідальність журналістів напередодні виборів» за участі регіональних журналістів та представників громадського сектору Одещини. Засідання відбулося за участі ведучого ток-шоу «Свобода Слова» на каналі ICTV Андрія Куликова, ведучого політичного ток-шоу «Українська рулетка» Вахтанга Кіпіані, та Голови Правління МГО «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт.

 

В Одесі презентували відеоролик про відповідальність журналістів виробництва МГО «Інтерньюз-Україна». Він закликає журналістів бути гідними своєї професії, відчувати свою високу відповідальність перед суспільством, особливо напередодні виборів, і не ставати інструментами в руках політиків.

 

 

 

«Вільний журналіст - це той журналіст, який не продається, хоча продає свої навички, вміння і обдарованість. І тим самим він узалежнює від себе свого роботодавця», - коментує Андрій Куликов.

 

Його колега, Вахтанг Кіпіані зазначив: «Відповідальність - це не те, що тебе можуть засудити судом. Це - те, що ти плюєш у вічність».

 

Інформаційна кампанія «Гідність журналіста» є проектом Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна», що реалізується за підтримки Посольства Федеративної республіки Німеччина в Україні. Мета проекту - підвищити соціальну відповідальність журналістів напередодні виборів та запобігти медіа-корупції. У рамках кампанії пройдуть дискусійні «круглі столи» в Одесі, Львові, Донецьку та Черкасах, поширюватиметься відеоролик та радіо-реклама, а борди із закликами до журналістів з'являться в 16 обласних центрах. Усі продукти проекту, а також допоміжні матеріали для журналістів розміщуватимуться на сайті кампанії www.gidnist.info, який на разі розробляється.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19384
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Предикат
5256 дн. тому
Оригинально, будут народу рассказывать, что у журналистов есть "гідність".
Амбасадор
5256 дн. тому
Да, "гідність журналіста" такая редкое у нас свойство, что надо постановочными роликами о ней рассказывать
Киевлянин
5258 дн. тому
Фууу, какой насквозь оранжевый и лицемерный ролик, какой манипулятивный видеоряд... Какие манипулятивные фразочки (вроде "советская империя" и проч.). Воняет американскими грантами за версту
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду