Турчинов: Україна збільшить фінансування кінематографу

17 Грудня 2009
14514
17 Грудня 2009
16:39

Турчинов: Україна збільшить фінансування кінематографу

14514
Турчинов: Україна збільшить фінансування кінематографу

Фінансування вітчизняного кінематографу із державного бюджету в наступному році буде збільшено. Про це сьогодні повідомив Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов під час відкриття Студії цифрового відновлення українського фільмофонду на базі Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка, зазначає Урядовий портал.

 

«Заплановано на 2010 рік фінансування кінематографу - 24 млн. грн. із загального фонду та 50 млн. грн. зі спеціального. Безумовно цих коштів не вистачатиме на вирішення всіх існуючих проблем. Але все, що можливо, ми будемо робити», - розповів пан Турчинов. Скорочення «кінематографічного» бюджету поточного року до 5 мільйонів гривень він пояснив «наслідками світової кризи».

 

Перший віце-прем'єр-міністр дав доручення Міністерству культури і туризму більшу частину фінансового ресурсу, який виділятиметься на кінематограф, направляти на потреби національних кіностудій, і в першу чергу, кіностудії імені Олександра Довженка.

 

За його словами, в парламенті знаходяться законопроекти, розроблені депутатами фракції БЮТ, що передбачають не бюджетне фінансування кінематографу і, зокрема, створення спеціального фонду, який кошти отриманні від прокату направлятиме на розвиток українського кінопродукту.

 

Щодо нової Студії, пан Турчинов назвав цю подію ще одним крок для створення в Україні повного технологічного циклу виробництва кінопродукції, починаючи від хімічної обробки плівки і закінчуючи якісним звуком. За його словами, Уряд докладає максимум зусиль для того, щоб такий цикл в країні був. Зокрема, закуповується дороге обладнання для хімічної обробки, опрацьовуються питання побудови якісних цифрових та звукових студій.

 

«У 2010 році ми будемо мати повний технологічний цикл виробництва кінопродукції», - запевнив Перший віце-прем'єр-міністр.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14514
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Послезавтра
5250 дн. тому
Лысый задумал новое кино снять?
Саша
5252 дн. тому
Ну да, він навіть отримав нагороду за отой свій артхаус))) Як і інші 800 фільмів, що були на тому конкурсі) А сценарій Утрчинова бездарний, як мінімум) Все синтетичне, а характери персонажів неповні. Авжеш, є гірші сценаристи, наприклад - Байрак) І поки такі люди будуть писати сценарії і видавати це за українське кіно - нормальні сценаристи будуть тікати до Москви.
tesla
5253 дн. тому
Помолчал бы, саша. Фильм по сценарию турчинова получился весьма крепким. хотя тебе, поглотителю хаусов и лостов, этого не понять.
Саша
5253 дн. тому
Ага, якшо Україна буде знімати за ці кошти дурнуваті сценарії на зразок тих, що пише Турчинов - толку від цього буде мало.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду