detector.media
17.12.2009 16:39
Турчинов: Україна збільшить фінансування кінематографу

Фінансування вітчизняного кінематографу із державного бюджету в наступному році буде збільшено. Про це сьогодні повідомив Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов під час відкриття Студії цифрового відновлення українського фільмофонду на базі Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка, зазначає Урядовий портал.

 

«Заплановано на 2010 рік фінансування кінематографу - 24 млн. грн. із загального фонду та 50 млн. грн. зі спеціального. Безумовно цих коштів не вистачатиме на вирішення всіх існуючих проблем. Але все, що можливо, ми будемо робити», - розповів пан Турчинов. Скорочення «кінематографічного» бюджету поточного року до 5 мільйонів гривень він пояснив «наслідками світової кризи».

 

Перший віце-прем'єр-міністр дав доручення Міністерству культури і туризму більшу частину фінансового ресурсу, який виділятиметься на кінематограф, направляти на потреби національних кіностудій, і в першу чергу, кіностудії імені Олександра Довженка.

 

За його словами, в парламенті знаходяться законопроекти, розроблені депутатами фракції БЮТ, що передбачають не бюджетне фінансування кінематографу і, зокрема, створення спеціального фонду, який кошти отриманні від прокату направлятиме на розвиток українського кінопродукту.

 

Щодо нової Студії, пан Турчинов назвав цю подію ще одним крок для створення в Україні повного технологічного циклу виробництва кінопродукції, починаючи від хімічної обробки плівки і закінчуючи якісним звуком. За його словами, Уряд докладає максимум зусиль для того, щоб такий цикл в країні був. Зокрема, закуповується дороге обладнання для хімічної обробки, опрацьовуються питання побудови якісних цифрових та звукових студій.

 

«У 2010 році ми будемо мати повний технологічний цикл виробництва кінопродукції», - запевнив Перший віце-прем'єр-міністр.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY