Сергій Жадан здобув премію Конрада

13 Грудня 2009
12144
13 Грудня 2009
14:53

Сергій Жадан здобув премію Конрада

12144
Сергій Жадан здобув премію Конрада

Лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського 2009 року став письменник Сергій Жадан. Про це повідомляє сайт видавництва «Буквоїд».

 

До фіналу також увійшли письменниці Таня Малярчук і Наталя Сняданко.

 

Сергій Жадан отримає премію у розмірі 3 тисячі євро. Крім того, він зможе пройти стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща GAUDE POLONIA для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи. Стипендіальна програма триватиме з 1 лютого до 31 липня 2010 року.

 

Літературна премія ім. Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року і вручається Польським Інститутом у Києві «за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання».

 

2007 року у конкурсі взяли участь 22 українські письменники. Фіналістами премії стали українські письменники Наталка СняданкоТарас Прохасько і Сергій Жадан, які пройшли два етапи відбору - відкрите висунення кандидатів широкою читацькою аудиторією і відбір членами міжнародного журі у складі відомих критиків, письменників та журналістів: Юрія Андруховича, Богуміли Бердиховської, Олександра Богуцького, Тамари Гундорової та директора Польського Інституту в Києві Єжи Онуха.

 

Лауреатом першої премії 2007 року став Тарас Прохасько.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.bukvoid.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду