Премію імені Джозефа Конрада отримав Тарас Прохасько

17 Грудня 2007
19696
17 Грудня 2007
20:11

Премію імені Джозефа Конрада отримав Тарас Прохасько

19696
Премію імені Джозефа Конрада отримав Тарас Прохасько
Лауреатом премії імені Джозефа Конрада став Тарас Прохасько.
 
Ім’я лауреата було визначено на останньому засіданні міжнародного журі шляхом таємного голосування й оприлюднено для громадськості 15 грудня на церемонії урочистого нагородження у Києві (PinchukArtCentre). Лауреат отримав грошову винагороду у розмірі 21 000 гривень. Конкурентами Тараса Прохаська у фіналі були Наталка Сняданко і Сергій Жадан. Вибір трійки фіналістів відбувався у два етапи – до 31 жовтня 2007 року всі зацікавлені могли номінувати українського письменника, заповнивши нескладну анкету. Остаточний вибір фіналістів, а згодом і лауреата здійснило авторитетне міжнародне журі у складі відомих критиків, письменників і журналістів: Юрія Андруховича, Богуміли Бердиховської, Олександра Богуцького, Тамари Гундорової та директора Польського Інституту в Києві — Єжи Онух.
 
Літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського заснована у 2007 році Польським Інститутом у Києві і присуджується українському письменнику за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання. 
 
Присудження премії у 2007 році, що проголошений ЮНЕСКО роком Конрада, свідчить про зацікавлення Польського Інституту промоцією європейської ідеї взаємозбагачення культур за умов збереження культурної ідентичності.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19696
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Том
5873 дн. тому
где скачать его биографию????????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду