detector.media
13.12.2009 14:53
Сергій Жадан здобув премію Конрада
Сергій Жадан здобув премію Конрада

Лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського 2009 року став письменник Сергій Жадан. Про це повідомляє сайт видавництва «Буквоїд».

 

До фіналу також увійшли письменниці Таня Малярчук і Наталя Сняданко.

 

Сергій Жадан отримає премію у розмірі 3 тисячі євро. Крім того, він зможе пройти стажування у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща GAUDE POLONIA для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи. Стипендіальна програма триватиме з 1 лютого до 31 липня 2010 року.

 

Літературна премія ім. Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року і вручається Польським Інститутом у Києві «за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання».

 

2007 року у конкурсі взяли участь 22 українські письменники. Фіналістами премії стали українські письменники Наталка СняданкоТарас Прохасько і Сергій Жадан, які пройшли два етапи відбору - відкрите висунення кандидатів широкою читацькою аудиторією і відбір членами міжнародного журі у складі відомих критиків, письменників та журналістів: Юрія Андруховича, Богуміли Бердиховської, Олександра Богуцького, Тамари Гундорової та директора Польського Інституту в Києві Єжи Онуха.

 

Лауреатом першої премії 2007 року став Тарас Прохасько.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.bukvoid.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY