Рекламу тижневика «Комментарии» демонтовано «по дзвінку» з Секретаріату? (ДОПОВНЕНО)

8 Грудня 2009
5711
8 Грудня 2009
15:47

Рекламу тижневика «Комментарии» демонтовано «по дзвінку» з Секретаріату? (ДОПОВНЕНО)

5711
Рекламу тижневика «Комментарии» демонтовано «по дзвінку» з Секретаріату? (ДОПОВНЕНО)

У ніч на 8 грудня в центрі Києва були зняті 177 сітілайтів з рекламою тижневика «Комментарии», повідомляє прес-служба холдингу «Еволюшн медіа».

 

Демонтували рекламні макети з обкладинкою, на якій зображений Віктор Ющенко, що цілується з Віктором Януковичем, із заголовком «Ющенко виторгував крісло прем'єра».

 

Через годину після того, як ТК отримала прес-реліз, «Еволюшн медіа» отримав інформацію про те, що постери з рекламою останнього випуску «Комментариев» знято ще із 69 сітілайтів (з них 63 у Києві і 6 – у Вінниці).

 

Таким чином, станом на 16:00 8 грудня рекламна кампанія «Комментариев» загалом недорахувалася 246 носіїв.

 

 

 

Як сказав ТК голова координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко з посиланням на інформацію від гравців ринку, нібито був телефонний дзвінок з Секретаріату Президента до КМДА з вказівкою прибрати дані постери. Через те, що оператори залежать від комунального підприємства «Київреклама», вони виконали вказівку КМДА. Нині Асоціація зовнішньої реклами України готує офіційний прес-реліз щодо даної події.

 

За даними «Еволюшн медіа», рекламу «Комментариев» у Києві, посилаючись на певні технічні проблеми, демонтують вже втретє протягом року. Партнери з інших регіонів повідомляють холдинг, що через технічні проблеми реклама тижневика може бути демонтована і в інших областях.

 

«На жаль, офіційно назвати замовника ми не можемо, адже, як відомо рекламний бізнес напряму залежить від місцевої влади, а відтак, настирливі "прохання" місцевої влади для рекламників є прямим керівництвом до дії. Проте, насторожує той факт, що в цьому конкретному випадку сюжет нашої реклами взагалі не стосувався столичної влади. Це наводить на думку, що напередодні виборів знову повертається телефонне право. Не кажучи вже про те, що грубо порушується головний здобуток Помаранчевої революції - свобода слова, гарантом якої, по ідеї, мав би виступати один із фігурантів рекламного сюжету», - заявляють у прес-службі.

 

Нагадаємо, раніше в Києві в липні і вересні демонтували рекламу «Комментариев» із зображенням Леоніда Черновецького. Також у вересні були зняті постери «Комментариев» у Львові.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5711
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ггг
5260 дн. тому
я б за таку "рекламу" їх взагалі б закрив...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду