detector.media
04.12.2009 14:55
У Росії 13,6 млн домогосподарств підключилися до платного телебачення

За оцінками компанії J'son & Partners Consulting, наприкінці першого півріччя 2009 року до послуг платного телебачення (кабельне, супутникове, IPTV) у Росії були підключені близько 13,6 млн домогосподарств. Порівняно з 2008 роком абонентська база зросла більш ніж на 15%. Про це повідомляє CyberSecurity.ru.


При цьому, основну частку займають абоненти кабельного телебачення - 66%, а на абонентів супутникового телебачення припадає 31%. Порівняно з кінцем 2008 року частка абонентів супутникового телебачення зросла на 4%.

 

Зростання абонентської бази супутникового телебачення відбувалося за рахунок активного набору абонентів платних пакетів «Триколор ТВ», чия абонентська база, за оцінками J'son & Partners Consulting, зросла з 2,2 млн абонентів за підсумками 2008 року до 3,5 млн підключених домогосподарств за підсумками першого півріччя 2009 року.

 

В Україні, за даними GFK Ukraine, озвученими газетою «Экономические известия», на кінець вересня 2009 року нараховувалося 80 тисяч абонентів платного супутникового телебачення.

 

Лідером серед російських кабельних операторів залишається група компаній «Комстар-ОТС», а серед IPTV - «СТРИМ-ТВ», що входить у групу компаній «Комстар-ОТС».

 

J'son & Partners Consulting прогнозує зростання доходів від послуги платного телебачення за підсумками 2009 року до 830 млн доларів.

 

Більше 50% абонентської бази послуги платного телебачення формується двома федеральними округами - Центральним і Приволзьким. Найнижча частка в абонентській базі належить Далекосхідному федеральному округу, що пов'язане з низьким рівнем розвитку кабельної інфраструктури та недостатнім супутниковим покриттям.

 

На Москву і Московську область припадає 10% всіх підключених до платного телебачення домогосподарств. Також регіонами з максимальною кількістю абонентів є Свердловська область, Тюменська область і Татарстан.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY