detector.media
02.12.2009 15:13
Нацрада продовжила ліцензію НРКУ, вилучивши відрізки ОДТРК, і переоформила ліцензію «Гала»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 грудня продовжила строк дії ліцензії Національної радіокомпанії України, виданої 11 грудня 2002 року на мовлення на близько 200 частотах мереж УР-1, УР-2 й УР-3.

 

Фактично в цю ліцензію були вписані й обсяги мовлення обласних державних телерадіокомпаній. У зв'язку з необхідністю впорядкування мовлення, з ліцензії НРКУ були вилучені години, які де-факто підпадають під мовлення ОДТРК і вписані в ліцензії ОДТРК.

 

Обсяг мовлення НРКУ за подовженою ліцензією скоротився з 19 годин 24 хвилини на добу до 17 годин 23 хвилин на добу в будні та до 16 годин 48 хвилин на добу у вихідні. Також 25 частот НРКУ, відповідно до ліцензії, працюватимуть з меншою потужністю передавача.

 

Представники НРКУ, присутні на засіданні Нацради, погодилися зі змінами, вписаними в ліцензію, зазначивши, що вони узгоджені з ОДТРК у Державному комітеті телебачення та радіомовлення.

 

«У ліцензії відділене ефірне мовлення від проводового, розмежовано відрізки ОДТРК і впорядковано передавачі. Національна радіокомпанія увійшла в правове поле», - резюмував на брифінгу заступник голови Нацради Юрій Плаксюк.

 

Також на засіданні Нацрада на прохання Дніпропетровської ОДТРК анулювала її ліцензію на мовлення на частотах 0,873 МГц і 70,37 МГц у Дніпропетровську, видану 3 жовтня 2008 року. У своїй заяві компанія посилалася на фінансові труднощі. Вилучені частоти будуть виставлені на конкурс.

 

Крім цього, переоформлено ліцензію ЗАТ «Радіокомпанія "Гала"» у зв'язку зі змінами складу керівних і наглядових органів. Так зі складу керівників вибули програмні директори регіонального мовлення Богдан Фащенко й Андрій Гуменюк та фінансовий директор Олена Слободяник. А членом редакційної ради замість Оксани Галух став Валерій Большаков.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY