ЦВК просять перевірити причетність Литвина до вбивства Гонгадзе

25 Листопада 2009
18675
25 Листопада 2009
13:31

ЦВК просять перевірити причетність Литвина до вбивства Гонгадзе

18675
ЦВК просять перевірити причетність Литвина до вбивства Гонгадзе

ЦВК повинна відреагувати на інформацію ЗМІ про причетність спікера Володимира Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, пише інтернет-видання «Українська правда».

 

Відповідну заяву зробив кандидат у президенти Олександр Мороз на прес-конференції в Чернігові, повідомляєпрес-служба Соцпартії.

 

«Про це (причетність Литвина до викрадення та організації вбивства Гонгадзе) повідомила газета «Сегодня», посилаючись на покази затриманого в рамках цієї справи генерала Пукача», - наголосив пан Мороз.

 

«Якби в Україні була свобода слова, то журналісти вимагали б від влади відповіді на ці запитання. А влада намагалася б знайти організаторів і замовників злочину проти журналіста. Але влада відмовчується», - підкреслив кандидат.


За його словами, пан Литвин не ходить на допити в Генпрокуратуру, «тому що боїться, знає за собою провину».

 

Лідер СПУ зазначив, що, будучи спікером, депутатом Верховної Ради, завжди ходив на допити в прокуратуру, щоб допомогти слідству.

 

«Нехай Литвин захистить своє чесне ім'я в суді. А не пише на бордах, що без нього не може обійтися країна», - порадив пан Мороз.

 

«Чому він не подасть позов проти газети - якщо вона написала неправду? Він обіцяв подати позов проти мене, про захист честі та гідності, але не зробив цього», - додав він.



Пан Мороз вважає, що необхідно поставити крапку в розслідуванні справи Гонгадзе, сказати правду суспільству: «Довести справу Гонгадзе до кінця, назвати публічно імена замовників злочину для мене - справа честі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18675
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 427
17.09.2009 09:14
Зоряна Кріт, «Україна молода»
37 123
16.09.2009 19:23
Сергій Лещенко, «Українська правда»
40 870
16.09.2009 13:03
Александр Ильченко, Александр Корчинский, газета «Сегодня»
28 503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду