На місці, де знайдено череп Гонгадзе, виявили останки 12 тіл

13 Жовтня 2009
17512
13 Жовтня 2009
13:51

На місці, де знайдено череп Гонгадзе, виявили останки 12 тіл

17512
На місці, де знайдено череп Гонгадзе, виявили останки 12 тіл

У Білоцерківському районі Київської області, де було виявлено фрагменти черепа журналіста Георгія Гонгадзе, знайшли рештки ще 12 людських тіл. Про це в інтерв'ю Бі-Бі-Сі повідомив начальник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.

 

Він підтвердив поширену тижневиком «Дзеркало тижня» інформацію про те, що поряд з черепом, який, як встановили українські експерти, належить Г.Гонгадзе, слідчі відкопали кістки ще двох людей.

 

Також Бойченко підтвердив, що в Сухолісах, де досі шукають фрагменти одягу журналіста, виявлені рештки ще 6 людей.

 

Інформацію газети пан Бойченко назвав неповною.

 

«Вони посилаються на невідомі джерела і на непідтверджену інформацію. Ви бачите, там немає ні прізвища, ні джерела, звідки вони одержали цю інформацію. А насправді на місці пошуку предметів одягу та інших предметів, які можуть належати Георгію Гонгадзе, де досі проводяться розкопки в районі села Сухоліси, де він був убитий, знайдено десять трупів», - сказав Бойченко.

 

За його інформацією, сім з них чоловічих, два жіночих і один дитячий. Ці трупи, за візуальними попередніми даними, поховані там 40-50 років тому. Всі вони передані на судово-медичну експертизу в рамках кримінальної справи.

 

«Там візуально встановлені за кольором кістки, але різні кліматичні умови, різна глибина їх поховання може вплинути, тому фахівці проводять дослідження із застосуванням найсучасніших технологій. І лише після їх висновків можна говорити про термін їх поховання», - сказав пан Бойченко.

 

«Біля села Довгалівське, де знайдений череп, також вилучені із землі рештки, які можуть належати двом особам, які також передані судово-медичним експертам для дослідження в рамках кримінальної справи. Отже, знайдено останки трупів дванадцяти чоловік, а не шести», - повідомив пан Бойченко.

 

На питання, чи передані останки черепа Г.Гонгадзе на експертизу в США, як обіцяв Генеральний прокурор Олександр Медведько, пан Бойченко відповів: «Це питання на стадії домовленостей вже пройшло, але процедурно ще не відбулося. Домовленості вже є, а виконання найближчим часом чекаємо».

 

Нагадаємо, раніше у газеті  «Дзеркало тижня» було опубліковано матеріал про те, що на місці поховання голови Георгія Гонгадзе виявили рештки ще двох людських тіл. На місці вбивства журналіста слідством були виявлені рештки шістьох людей.

 

proUA, «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17512
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ромбик
5329 дн. тому
Может это кладбище просто.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду