Мобільні оператори визнали свою рекламу «оманливою» та пообіцяли АМК виправитися

10 Листопада 2009
15619
10 Листопада 2009
11:20

Мобільні оператори визнали свою рекламу «оманливою» та пообіцяли АМК виправитися

15619
Мобільні оператори визнали свою рекламу «оманливою» та пообіцяли АМК виправитися

Антимонопольний комітет України зобов'язав мобільних операторів вказувати повні дані щодо вартості послуг у рекламних матеріалах. Як зазначається в офіційному повідомленні АМК, ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Голден Телеком» і ВАТ «Укртелеком» (в особі філії «Утел») одностайно визнали факти поширення «оманливої» реклами та зобов'язалися не вчиняти подібних дій у подальшому.

 

Як встановив Комітет, реклама операторів могла вводити споживачів в оману щодо реальних витрат, яких доведеться зазнати під час отримання послуг мобільного зв'язку. На веб-сайтах компаній та в рекламі тарифних планів інформація щодо обов'язкового збору до Пенсійного фонду містилася в примітках, що у більшості випадків подані значно меншим шрифтом, ніж ключові дані щодо тарифів. Крім того, ЗАТ «Українські радіосистеми», ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ЗАТ «Український мобільний зв'язок» і ТОВ «Астеліт», рекламуючи так звані «нульові» тарифи, не зазначали повних умов, за яких ці тарифи діють.

 

Нагадаємо, ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ЗАТ «Український мобільний зв'язок» і ТОВ «Астеліт» у жовтні цього року також погодилися з вимогами АМК і зобов'язалися припинити розповсюдження «оманливої» реклами власних послуг. Комітет порушив справи щодо ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Голден Телеком» і ВАТ «Укртелеком», в особі філії «Утел», через відсутність належної співпраці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15619
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду