detector.media
10.11.2009 11:20
Мобільні оператори визнали свою рекламу «оманливою» та пообіцяли АМК виправитися

Антимонопольний комітет України зобов'язав мобільних операторів вказувати повні дані щодо вартості послуг у рекламних матеріалах. Як зазначається в офіційному повідомленні АМК, ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Голден Телеком» і ВАТ «Укртелеком» (в особі філії «Утел») одностайно визнали факти поширення «оманливої» реклами та зобов'язалися не вчиняти подібних дій у подальшому.

 

Як встановив Комітет, реклама операторів могла вводити споживачів в оману щодо реальних витрат, яких доведеться зазнати під час отримання послуг мобільного зв'язку. На веб-сайтах компаній та в рекламі тарифних планів інформація щодо обов'язкового збору до Пенсійного фонду містилася в примітках, що у більшості випадків подані значно меншим шрифтом, ніж ключові дані щодо тарифів. Крім того, ЗАТ «Українські радіосистеми», ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ЗАТ «Український мобільний зв'язок» і ТОВ «Астеліт», рекламуючи так звані «нульові» тарифи, не зазначали повних умов, за яких ці тарифи діють.

 

Нагадаємо, ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ЗАТ «Український мобільний зв'язок» і ТОВ «Астеліт» у жовтні цього року також погодилися з вимогами АМК і зобов'язалися припинити розповсюдження «оманливої» реклами власних послуг. Комітет порушив справи щодо ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Голден Телеком» і ВАТ «Укртелеком», в особі філії «Утел», через відсутність належної співпраці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY