Кінорежисер Михайло Іллєнко вирушає в навколосвітню подорож під вітрилами

5 Листопада 2009
22398
5 Листопада 2009
19:17

Кінорежисер Михайло Іллєнко вирушає в навколосвітню подорож під вітрилами

22398
Кінорежисер Михайло Іллєнко вирушає в навколосвітню подорож під вітрилами

Кінорежисер Михайло Іллєнко, президент кінофестивалю «Відкрита ніч», у складі екіпажу яхти «Купава» вирушає в навколосвітню подорож під вітрилами. Цю інформацію ТК підтвердив сам  Іллєнко.

 

Капітан судна - Юрій Бондар, неодноразовий учасник морських та океанських переходів, яхтсмен та яхтовий конструктор. Маршрут експедиції: Київ - Кадіс (Іспанія) - Канарські острови - Бразилія - Уругвай - Ушуайя (Аргентина) - мис Горн - Українська антарктична станція ім. Вернадського - острів Робінзона Крузо (Чилі), далі маршрут проляже Тихим океаном із зупинкою в Австралії, потім Індійський океан із заходом в порт Кейптаун (ПАР), далі через Атлантику до Гібралтару і Середземним морем через Босфор експедиція повернеться в Україну.


Експедиція розрахована на 14-18 місяців.

 

Проте, за словами Михайла Іллєнка, він гадає, що повернеться в Україну з Антарктиди.

 

«В Антарктиді я розраховую зняти Чукотку. Ці кадри мені потрібні для мого художнього фільму про українського льотчика Івана Доценка, який у сталінські часи потрапив ГУЛАГу, втік з табору, а згодом став вождем індіанського племені у Канаді», - сказав він.

 

За словами режисера, уже відзнято 65% картини, проте зйомки зупинилися за браком фінансування.

 

Також Іллєнко планує відзняти документальну картину про подорож.

Проводи експедиції відбудуться 10 листопада об 11.30 на території Київського міського крейсерського яхт-клубу (біля метро «Осокорки»).

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22398
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mikle
5284 дн. тому
Сміливі люди! Сім футів під кілем!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду