Михайло Іллєнко: «Якщо кінофестиваль «Відкрита ніч» виживе, то тільки завдяки прямому ефіру на Першому Національному»

19 Червня 2007
16632
19 Червня 2007
23:40

Михайло Іллєнко: «Якщо кінофестиваль «Відкрита ніч» виживе, то тільки завдяки прямому ефіру на Першому Національному»

16632
Михайло Іллєнко: «Якщо кінофестиваль «Відкрита ніч» виживе, то тільки завдяки прямому ефіру на Першому Національному»

Арт-директор кінофестивалю «Відкрита ніч», режисер Михайло Іллєнко наголошує, що цьогорічний фестиваль  готується у вкрай напружених фінансових умовах – 20 тисяч гривень, які мали надійти від співзасновників заходу Міністерства культури і туризму України, досі не отримано. «Проводити кінофестиваль без грошей – це світовий рекорд», - сказав він на прес-конференції в галереї «Ательє «Карась». Надією на пошук комерційних партнерів, які би допомогли вижити фестивалю, Іллєнко назвав підтримку Першого національного телеканалу, який від 2006  року транслює подію у прямому ефірі.

 

Фестивальна програма 2007 року нараховує 37 фільмів, рекордна кількість з яких ігрові стрічки (23). Унікальність «Відкритої ночі» як мистецької події: можливість переглянути всі ці картини протягом однієї ночі під відкритим небом. Початок фестивального перегляду в суботу 23 червня о 21.00, завершення та оголошення переможців – з першими променями сонця 24 червня (орієнтовно о 5-й ранку). Вся програма фестивалю повністю транслюється в ефірі Першого національного, одночасно проводиться інтерактивне голосування. За результатами голосування телеглядачів організатори фестивалю вручають Приз глядацьких симпатій. 

 

Мета фестивалю – ознайомлення поціновувачів українського кіно із найцікавішими зразками професійних, дебютних та альтернативних кіно-, відеоробіт вітчизняних кінематографістів за останній рік.

 

Спеціальним гостем фестивалю стане 15-хвилинна стрічка киянки Лесі Каленської «Повітряна куля», яку вона зняла під час навчання в Нью-Йоркському університеті (школа Тіша). Це історія з життя емігрантів, в якій знявся відомий актор Кахе Кавсадзе («Біле сонце пустелі»).

 

Інф. «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду