detector.media
21.10.2009 21:37
Viasat програв у суді «Поверхности» і подав апеляцію

«Віжн ТБ», провайдер платного супутникового телебачення в Україні, що надає послуги під ТМ Viasat, звернувся до Апеляційного суду. Причиною звернення став судовий розгляд позову «Поверхность ТВ» проти «Віжн ТБ» в суді першої інстанції, що був проведений в односторонньому порядку із недопущенням «Віжн ТБ» до участі в судовому засіданні. Про це ідеться в прес-релізі компанії.

 

Нагадаємо, що про порушення своїх прав «Поверхность» повідомила «Віжн ТБ», а також канали ТЕТ і ТРК «Україна» у листі, зазначивши, що канали, що мають субліцензію на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА у ефірному мовленні, ретранслюють їх через супутникову платформу Viasat. Таким чином порушуються умови угоди з «Поверхностью», яка має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення. У червні 2009 року «Поверхность ТВ» звернулася до суду з позовом проти «Віжн ТБ».

 

При цьому у компанії «Віжн ТБ» наголошують, що як провайдер вона не має права втручатися у контент програм, доступ до яких надає своїм абонентам.

 

В ході засідання суду 7 вересня 2009 року за позовом «Поверхность ТВ» позиція компанії «Віжн ТБ» не була розглянута, оскільки представника «Віжн ТБ» не допустили до участі в  судовому засіданні.

 

Тому «Віжн ТБ» звернулася до Апеляційного суду з опротестуванням рішення суду першої інстанції і наразі очікує призначення чергової дати слухань.

 

Оксана Ферчук, генеральний директор «Віжн ТБ», вважає, що  ситуація, що склалася, є проявом  некоректної конкурентної боротьби.

 

«Судовий процес повинен підтвердити наше право та право інших провайдерів платного телебачення надавати клієнтам доступ до загальнонаціональних каналів безкоштовно і в повному обсязі. В даному судовому процесі ми відстоюємо не лише інтереси категорії платного телебачення, але і конституційне право українців на рівний та безкоштовний доступ до інформації», - заявила вона.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY