«Україна молода» подаватиме апеляцію та поскаржиться на адвокатку Андрія Портнова

20 Жовтня 2009
31145
20 Жовтня 2009
18:46

«Україна молода» подаватиме апеляцію та поскаржиться на адвокатку Андрія Портнова

31145
«Україна молода» подаватиме апеляцію та поскаржиться на адвокатку Андрія Портнова

Редакція газети «Україна молода» оскаржуватиме в апеляційній інстанції рішення Печерського райсуду, винесене у справі за позовом народного депутата від БЮТ Андрія Портнова проти газети. Про це ТК повідомив головний редактор «України молодої» Михайло Дорошенко.

 

«Ми обов'язково подамо апеляційну скаргу і впевнені, що вона буде задоволена. Я вважаю рішення Печерського суду абсолютно неправосудним, адже воно приймалося без відповідачів», - зазначив він. Апеляцію подадуть у терміни, визначені законом, щойно отримають рішення суду.

 

Також редакція газети планує звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури щодо порушення адвокатом Андрія Портнова Оленою Ісаєвською адвокатської етики.

 

Нагадаємо, що, за інформацією ProUA, вона заявила, що «відносно головного редактора кишенькової хоружівської газети Михайла Дорошенка буде здійснено комплекс правових заходів, направлених на повне позбавлення особистого майна в рамках нових цивільних позовів народного депутата проти головного редактора газети».

 

Поскаржитися на Олену Ісаєвську до адвокатської комісії порадив редакції «України молодої» і голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко.

 

«Скажіть, це слова адвоката чи виступ БЮТівки  на політичному мітингу? Нехай вона скаже про кишеньковість видання в очі людям, які понад 18 років передплачують і читають газету», - йдеться в заяві пана Лубченка, яка надійшла на адресу ТК.

 

Народні депутати, чиї прізвища «Україна молода» згадувала в контексті «артеківського скандалу», проти газети позови не подавали, повідомив Михайло Дорошенко. Нагадаємо, Віктор Уколов пригрозив судом засобам масової інформації, які «поширюють політичні спекуляції», а Сергій Терьохін вимагає кримінальної справи проти винних, у розголошенні матеріалів досудового слідства, згадуючи в тому числі і головного редактора «України молодої».

 

«Ми передали те, що є в матеріалах слідства, що згадували діти у своїх свідченнях. Справа слідства - з'ясувати, яким чином інформація стала надбанням гласності. Це слідчі повинні берегти таємницю і вони несуть відповідальність за розголошення», - вважає Михайло Дорошенко.

 

«Інша справа - тема моралі. Але ми її дотрималися: не назвали в публікаціях імен дітей, навіть змінили їх, на відміну від деяких інших  видань», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду