Завершилось слідство у справі загибелі Ігоря Пелиха

20 Жовтня 2009
21049
20 Жовтня 2009
12:23

Завершилось слідство у справі загибелі Ігоря Пелиха

21049
Завершилось слідство у справі загибелі Ігоря Пелиха

Завершилось слідство у справі щодо загибелі  журналіста Ігоря Пелиха. Тільки-но обвинувачений, Олег Кирилов, водій автомобіля, в якому загинув журналіст, ознайомиться з матеріалами справи, вона потрапить до суду. Про це ТК розказав  керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук.

 

Нагадаємо, Ігор Пелих загинув 8 травня в аварії у Києві. Разом із ним загинула студентка Олександра Колі; інша пасажирка, Інна Ісакова, потрапила до лікарні з тяжкими травмами. Згідно з її свідченнями, водій автівки та діловий партнер Ігоря Пелиха Олег Кирилов разом з компанією у той вечір вживав алкоголь.  

 

«Кримінально-процесуальне законодавство передбачає, що після завершення слідства всі матеріали справи надаються адвокату та обвинуваченому. Як тільки вони ознайомляться з цими документами, справа потрапить до суду. За часом вони можуть ознайомлюватись з матеріалами і півроку,  і кілька днів», - зазначив пан Поліщук.

 

За його словами, обвинувачення висунуто за статтею 286, частина 3 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Також Володимир Поліщук  розказав ТК, що, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом. Нагадаємо, раніше Олег Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний напад і упродовж місяця перебував у  лікарні імені Павлова на обстеженні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21049
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
5303 дн. тому
не понимаю, если эта девушка-свидетель знала, что водитель употреблял алкоголь, зачем она садилась в машину?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду