НЕК вимагає зняти рекламу «Окраино! Вспомни имя свое!»

1 Жовтня 2009
10293
1 Жовтня 2009
10:45

НЕК вимагає зняти рекламу «Окраино! Вспомни имя свое!»

10293
НЕК вимагає зняти рекламу «Окраино! Вспомни имя свое!»

Моральна комісія вважає, що зовнішня реклама із зображенням Сергія Пересунька та написом «Окраино! Вспомни имя свое!»  такою, що не відповідає законодавству про захист суспільної моралі, тому заборонена до обігу на території України. Члени комісії переконані, що ця реклама містить інформацію, яка принижує і ображає українську націю за національною ознакою, та яка закликає до порушення територіальної цілісності України.

 

Члени комісії вирішили повідомити Головне управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації, щоб вони зняли цю рекламу у Києві. Незважаючи на прохання члена НЕК народного депутата Лілії Григорович, пропозиція звернутися до столичної прокуратури і СБУ не набрала більшості голосів.

 

Крім того моральна комісія провела дослідження на прохання громадянки Бессонової Олени, яка просила дати висновок про відповідність відеозапису кліпу групи Quest Pistols на пісню «Он рядом» чинному законодавству про захист суспільної моралі.

 

Переглянувши відео кліп, який знятий в рамках соціального проекту, з метою залучення уваги громадськості до проблем підліткової злочинності, члени комісії вирішили, що він не порушує вимог закону про мораль та дозволили його обіг на території України без обмежень.

 

Продюсер групи та режисер кліпу Юрій Барташ, відповідаючи на запитання, зазначив, що хоча в кліпі показано сцену насильства (школярки б'ють однолітку), все ж кліп завершується перемогою добра. «Я сам с Алчевска, у нас такие случаи каждый день происходят очень часто происходит и в школах, и в училищах. Потому группа Quest Pistols решила делать созидательные вещи для молодежи», - пояснив він.

 

Народний депутат і член НЕК Лілія Григорович запропонувала звернутися до Нацради, щоб вона визнала цей кліп соціальним роликом. Цю пропозицію підтримала більшість членів моральної комісії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10293
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Настя
5340 дн. тому
Щодо вимок)))) Всем читать о костицком и решениях моралистов (Противоядие от Костицкого! Или Вам не кажется, что ваше место возле параши!)))))) http://fraza.ua/analitics/04.09.09/73788.html
Саша
5341 дн. тому
то нехай самі підуть та й знімуть!))) Вимагати усі уміємо... Я вимагаю свободу слова.. але ж ото Кисельова пустили.. і нічого страшного))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду