detector.media
01.10.2009 10:45
НЕК вимагає зняти рекламу «Окраино! Вспомни имя свое!»

Моральна комісія вважає, що зовнішня реклама із зображенням Сергія Пересунька та написом «Окраино! Вспомни имя свое!»  такою, що не відповідає законодавству про захист суспільної моралі, тому заборонена до обігу на території України. Члени комісії переконані, що ця реклама містить інформацію, яка принижує і ображає українську націю за національною ознакою, та яка закликає до порушення територіальної цілісності України.

 

Члени комісії вирішили повідомити Головне управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації, щоб вони зняли цю рекламу у Києві. Незважаючи на прохання члена НЕК народного депутата Лілії Григорович, пропозиція звернутися до столичної прокуратури і СБУ не набрала більшості голосів.

 

Крім того моральна комісія провела дослідження на прохання громадянки Бессонової Олени, яка просила дати висновок про відповідність відеозапису кліпу групи Quest Pistols на пісню «Он рядом» чинному законодавству про захист суспільної моралі.

 

Переглянувши відео кліп, який знятий в рамках соціального проекту, з метою залучення уваги громадськості до проблем підліткової злочинності, члени комісії вирішили, що він не порушує вимог закону про мораль та дозволили його обіг на території України без обмежень.

 

Продюсер групи та режисер кліпу Юрій Барташ, відповідаючи на запитання, зазначив, що хоча в кліпі показано сцену насильства (школярки б'ють однолітку), все ж кліп завершується перемогою добра. «Я сам с Алчевска, у нас такие случаи каждый день происходят очень часто происходит и в школах, и в училищах. Потому группа Quest Pistols решила делать созидательные вещи для молодежи», - пояснив він.

 

Народний депутат і член НЕК Лілія Григорович запропонувала звернутися до Нацради, щоб вона визнала цей кліп соціальним роликом. Цю пропозицію підтримала більшість членів моральної комісії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY