Фільм Кіри Муратової здобув гран-прі фестивалю «Киношок-2009»

22 Вересня 2009
21449
22 Вересня 2009
14:49

Фільм Кіри Муратової здобув гран-прі фестивалю «Киношок-2009»

21449
Фільм Кіри Муратової здобув гран-прі фестивалю «Киношок-2009»

Картина Кіри Муратової здобула гран-прі конкурсу повнометражних фільмів XVIII відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Киношок-2009», що проходив у місті Анапа. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті фестивалю.

 

Цього року на фестивалі було представлені п'ять конкурсних програм: конкурс повнометражних фільмів; конкурс короткометражних фільмів «Межі шоку»; конкурс «Неформат» для повнометражних фільмів, відзнятих на відео та у цифровому форматі, а також конкурс ігрових телефільмів «ТВ-Шок».

 

В конкурсі короткометражних фільмів «Межі шоку» гран-прі присудили стрічці «Монгол 8» (Росія) режисера Гліба Середи.

 

Головний приз конкурсу «Неформат» вручили документальній стрічці «Революція, якої не було» (Естонія - Фінляндія). Режисер фільму Альона Полуніна також отримала приз Гільдії кінознавців та кінокритиків «Слон» з формулюванням «За художню нещадність до опозиції та її супротивників».

 

Кращим ігровим фільмом конкурсу повнометражних робіт, відзнятих на відео та в цифровом уформаті, назвали My tube (Россія), режисера Маші Мілютіної, а кращим документальним - «Нярма» (Росія) режисера Едгара Бартенєва.


Україну на конкурсі повнометражних фільмів представляли два фільми. Це «Мелодія для шарманки» Кіри Муратової та «День переможених» Євгена Ямбурського.

 

«Мелодія для шарманки» розповідає історію двох сиріт. Вони розшукують своїх батьків, але бажаючих їм допомогти небагато. Цього року картина вже здобула три нагороди Московського міжнародного кінофестивалю. Дві з них - у категорії «найкращий фільм».

 

В основу трагікомедії «День переможених» ліг роман «Криза» народного депутата Володимира Яворівського. В картині висвітлені долі мешканців невеликого селища у Київській області. Вони пережили голод, війну будівництво соціалістичного суспільства, та не витримують перевірки цинізмом сучасності.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.arthouse.ru

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21449
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lf nfr
5335 дн. тому
А еще в программе "ТВ-Шок" призы получили фильмы Сергея Крутина "В Париж" и Дмитрия Томашпольского "Прогулка по Парижу". Наши украинские режиссеры, представлющие на фестивале Россию.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду