Прикордонники: В Україну не пустили тільки російського оператора

18 Вересня 2009
20051
18 Вересня 2009
16:08

Прикордонники: В Україну не пустили тільки російського оператора

20051
Прикордонники: В Україну не пустили тільки російського оператора

Як повідомили ТК у прес-службі Державної прикордонної служби України, на територію України не пустили не всю знімальну групу телеканалу «Россия», а тільки оператора Ігоря Бєлокопитова.

 

«Ситуація розгорталася навколо телеоператора Ігоря Білокопитова. Нам було доручення від СБУ щодо заборони йому в'їзду до України терміном на один рік. Йому це пояснили і відправили в зворотному напрямку до зони вильоту. Він прилетів сьогодні о 8.20 і вилетів з України о 14.04», – розповів ТК офіцер прес-служби ДПС Андрій  Демченко.

 

Факт заборони на в'їзд Ігоря Бєлокопитова підтвердили в Службі безпеки України.

 

Пан Демченко спростував інформацію щодо обшуку Ігоря Бєлокопитова. «У нас не було підстав його обшукувати, ми його тільки не пропустили на територію  України», – сказав він.

 

Керівник прес-служби Державної митної служби Світлана Судак повідомила ТК, що митники теж не обшукували оператора. «До митників він не дійшов – затримання сталося на рівні паспортного контролю. Якщо він заявляє, що його було обшукано, ми це заперечуємо», – зазначила вона.

 

Тим часом Державній прикордонній службі не відомо, чи існує доручення СБУ не впускати до України Аркадія Мамонтова – керівника знімальної групи, який має прилетіти до України згодом. В СБУ про це дізнатися поки не вдалося.

 

Як уже повідомляла ТК, Ігор Бєлокопитов із колегами прилетів до Києва для зйомок нового фільму. Як розповів Lenta.ru заступник генерального директора ВДТРК Дмитро Кисельов, журналісти планували зняти сюжет про педофіла із Санкт-Петербурга, який переховується в Україні.

 

Знімальна група Аркадія Мамонтова, у складі якої працює Ігор Бєлокопитов, відома зйомками фільму «Свій – чужий» про участь громадян України в серпневій війні 2008 року в Грузії, який Міноборони України назвало провокацією. Спростування інформації з цього фільму було однією з умов дозволу на мовлення в Україні каналу «РТР-Планета» (міжнародна версія «Росії»). Раніше пан Мамонтов зняв фільм про тюрми ЦРУ, нібито розташовані в Україні.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду