Міноборони: російський фільм «Свой – чужой» - свідома дискредитація України

3 Лютого 2009
25815
3 Лютого 2009
14:17

Міноборони: російський фільм «Свой – чужой» - свідома дискредитація України

25815
Міноборони: російський фільм «Свой – чужой» - свідома дискредитація України

Міністерство оборони України назвало провокацією російський документальний фільм «Свой – чужой», що присвячено російсько-грузинському конфлікту і продемонстрованого на російському телебаченні 1 лютого. Про це «proUA» повідомили у прес-службі Міноборони.

Згідно повідомлення, 1 лютого на російському телеканалі «Россия» в рамках програми «Спеціальный кореспондент» було продемонстровано документальний фільм журналіста Аркадія Мамонтова «Свой – чужой», присвяченого російсько-грузинській війні у серпні 2008-го року. У цьому фільмі автор намагався прослідкувати та довести участь військовослужбовців Збройних Сил України у подіях на Кавказі у серпні 2008-го року, зазначає прес-служба.

У зв’язку з цим Міноборони виступило із офіційною заявою щодо цього фільму.

 «Управління прес-служби Міністерства оборони України уповноважено заявити, що факти у цьому фільмі не відповідають дійсності і не можуть слугувати доказами участі військовослужбовців і працівників Збройних Сил України у російсько-грузинському конфлікті. Цей фільм носить провокативний характер і направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил в очах російських, українських та іноземних громадян», – повідомляється у заяві Міноборони.

У прес-службі Міноборони акцентують увагу, що фільм ґрунтується лише на припущеннях та сумнівних свідках.

 «У фільмі, підготовленому на низькому професійному рівні, немає жодних наявних документальних доказів участі військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008-го року. Навіть сам автор у своєму черговому відеонаклепі вказав на те, що не має реальних документальних підтверджень участі українських військових у цьому конфлікті, і уся «доказова» частина фільму базується лише на «балачках»-поясненнях так званих свідків.

Водночас, зауважує прес-служба, при цьому у якості свідків, які б підтвердили свою участь у російсько-грузинському конфлікті, не було жодного кадрового військовослужбовця Збройних Сил України.

Також прес-служба зазначає, що фільм Аркадія Мамонтова «Свой-чужой» є не першою спробою дискредитувати Україну та її Збройні Сили. Зокрема, 12 березня 2006 року на російському телеканалі «Россия» також в рамках програми «Специальный кореспондент» було продемонстровано документальний фільм цього ж журналіста «Под грифом «Секретно», в якому мова йшлася про нібито розміщення на території військового гарнізону «Макарів-1» у Київській області приміщень для утримання в’язнів ЦРУ США.

Управління прес-служби Міністерства оборони України в черговий раз уповноважено заявити, що військовослужбовці Збройних Сил України не брали участь у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25815
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Uilfred
5582 дн. тому
Нефиг летать над территорией других государств без спроса. И у нас его уже показывали, причем даже в стенах ВР когда Коновалюк выступал, правда звук отключили, чтоб пропаганда не навязывала свое мнение о видеокартинке.
:)
5582 дн. тому
Круку желаю побывать в горящем падающем самолете. Один раз. До конца. Он заслуживает. BTW Если Еханур-Бабай разтявкался, то фильм стоит посмотреть! :)
Крук
5582 дн. тому
Я за те, щоб Україна і надалі допомагала Грузії збивати московських "соколов". І чим більше - тим краще!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Shadow
5582 дн. тому
Ха! Так это ж Мамонтов! Эти все сказано. Вспомните шеджевр про английский шпионский булыжник...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду