detector.media
08.09.2009 14:13
НЕК захищає суспільство від пісні «Сука-любовь» та «будь-якого сексу»

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі постановила, що транслювати пісню «Сука-любовь» Максима Барських телерадіоорганізації можуть лише у нічний час, з 23.00 години до 6.00. Адже її текст не відповідає вимогам чинного законодавства.

 

Зокрема, у  рішенні  НЕК  № 11 від 27 серпня 2009 року, зазначено:

 

«Визнати, що текст пісні Макса Барських «Сука - любов» порушує етичні норми та правила поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей українського народу, оскільки включає слова, які належать до ненормативної лексики та публічне використання яких є некоректним».

 

Увагу представників НЕК до музичного твору звернули троє громадян з Волинської області - Ведмедюк М.П., Іванюк С.В. та  Ізвєкова Ю.Р.

 

Пісня «Сука-любовь» 19-річного учасника українского проекту «Фабрика зірок-2» ( «Новий канал» - одна з найвідоміших робіт в портфоліо співака. В тексті її приспіву кілька разів повторюється слово «сука»:

 

«Это сука-любовь, это сука-любовь,

Это сука-любовь убила во мне меня.

Сука-любовь, это сука-любовь

Это сука-любовь. Я вырву сердце для тебя»

 

Ще одне рішення НЕК стосується відеороликів з пропаганди захищеного сексу, які призначені для транслювання на телеканалах в рамках проведення інформаційної кампанії «Не дай СНІДу шанс!».

 

Комісія постановила, що гасло «Будь-який секс хороший, якщо захищений» «містить ознаки порушення етичних норм та може спричинити шкоду моральному здоров'ю населення».

 

За рішенням НЕК, відредагувати зміст слогану в рамках чинного законодавства України має Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство сім'ї, молоді та спорту України.

 

Повідомити про прийняте рішення представники установ мають Державний комітет телебачення та радіомовлення України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY