Прокуратура хоче експертизу черепа 'Ґонґадзе' у США

7 Вересня 2009
16799
7 Вересня 2009
15:18

Прокуратура хоче експертизу черепа 'Ґонґадзе' у США

16799
Прокуратура хоче експертизу черепа 'Ґонґадзе' у США

Генеральний прокурор Олександр Медведько сказав, що прокуратура домовляється про проведення у США ДНК-експертизи фрагментів черепа, який, як вважають, може належати вбитому журналісту Георгію Ґонґадзе.

 

За словами Генерального прокурора, від того скільки триватиме експертиза черепа залежить скільки триватиме розслідування справи щодо замовників убивства Ґонґадзе.

Пан Медведько лише сказав, що зараз триває «підготовча робота» і не подав деталей. Він сказав, що невідомо які «іноземні» експерти проводитимуть експертизу.

 

Замовників «не встановили»

 

Пан Медведько також заявив, що на даний момент слідство «ще не встановило замовників вбивства»: «Немає замовників, ще немає. Як прийде час, ми вам скажемо», - сказав генпрокурор.

 

Минулого року суд засудив трьох колишніх службовців Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича за вбивство журналіста, який зник майже 9 років тому.

 

Через кілька місяців після його зникнення в лісі у Київській області було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту.

 

У липні цього року після чотирьох років у розшуку було затримано ще одного обвинуваченого у вбивстві - колишнього начальника Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача.

За словами заступника голови СБУ, пан Пукач, нібито, назвав «замовників» убивства Георгія Ґонґадзе і «розповів» де знаходиться голова журналіста.

 

Наприкінці липня у Білоцерківському районі Київської області неподалік від села Сухоліси було знайдено фрагменти черепа. За даними українських експертів, фрагменти кісток черепа «належать убитому журналісту».

 

Георгія Ґонґадзе досі не поховано, а організаторів вбивства не названо.

 

Довести розслідування до завершення неодноразово обіцяв президент Ющенко.

 

Рада Європи та родина журналіста критикує українську владу за те як проводиться розслідування вбивства журналіста.

 

Українська служба Бі-бі-сі

 

Фото - http://www.bbc.co.uk/

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Українська служба Бі-бі-сі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16799
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 428
03.08.2009 12:49
Михайлына Скорик, «Левый берег»
17 033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду