Костянтин Дупак: НТКУ планує працювати у форматі HD

7 Серпня 2009
17521
7 Серпня 2009
16:02

Костянтин Дупак: НТКУ планує працювати у форматі HD

17521
Новий віце-президент НТКУ Костянтин Дупак – про переобладнання ньюзруму та наступні кроки в технічній модернізації телекомпанії.
Костянтин Дупак: НТКУ планує працювати у форматі HD

4 серпня віце-президентом НТКУ з технічних питань було призначено Костянтина Дупака, який до цього обіймав посаду технічного директора телекомпанії. Він замінив Сергія Федорова, котрий пішов на пенсію. «Детектор медіа» - через прес-службу НТКУ - запитала пана Дупака про подальше технічне переоснащення НТКУ.

 

- Пане Костянтине, якими ви бачите свої завдання на посаді віце-президента?

- Нову посаду я розглядаю як те, до чого я йшов довго та наполегливо. 24 роки я працюю в Національній телекомпанії. Прийшов я сюди на початку 1980 року на найнижчу посаду - кіномеханіка третього розряду. Я дуже захопився роботою і поступово, наполегливою працею отримував підвищення, тобто я пройшов абсолютно всі сходинки до тієї посади, яку я сьогодні, вважаю заслужено, обіймаю. У мене багато професійних напрацювань не тільки на Першому національному, а й на інших телеканалах. І спираючись на свій досвід, можу сказати, що Національна телекомпанія України має найпотужніший технічний ресурс, жодна інша телекомпанія не має такого виробничо-технічного потенціалу. У нас є все, щоби створити успішну телекомпанію, над чим я і працюватиму.

 

- Як ви ставитеся до протестів працівників, які не хочуть переїжджати в новий ньюзрум, бо він розташований у підвалі, заявляють, що непритомніють там? Як ви будете реагувати - чи вже реагуєте - на їхнє незадоволення? Як залагоджуєте це питання з профспілкою?

- Ці питання не в моїй компетенції.

 

- Як завершився процес інсталювання нової апаратури в ньюзрумі? Чи всі працівники вже пройшли тренінг?

- Процес інсталяції триває, початок роботи комплексу виробництва новин у тестовому режимі планується на 10 серпня. Тренінги із залученням закордонних фахівців завершено, але внутрішні тренінги триватимуть до дня виходу в ефір.

 

- Які труднощі виникають під час ознайомлення колективу з новим обладнанням? Які технічні казуси траплялися останнім часом?

- Працівники опинилися в досить складних умовах, бо абсолютно все нове: приміщення, робочі місця, технології, правила роботи, послідовність робочих процесів. Вчаться і звикають всі - і ті, хто використовує це обладнання, і ті, хто займається його сервісною підтримкою, обслуговуванням, оперативним ремонтом. До категорії казусів можна віднести ситуацію, коли користувачі, які ще місяць тому й гадки не мали про існування наданої їм технології, тепер наполегливо вимагають надати їм додаткові опції, які планувалося ввести пізніше, в ході розвитку виробництва.

 

- Наскільки зменшилася кількість технічних працівників НТКУ у зв'язку із запуском нового ньюзруму? Які посади виявилися непотрібними в нових умовах?

- Створення нового комплексу виробництва новин - це не модернізація існуючого виробництва, а саме створення іншого комплексу, додаткових робочих місць із іншими умовами праці й іншими вимогами до кваліфікації технічного персоналу. Старі засоби виробництва в належному робочому стані, їх буде використано для виробництва телевізійних програм у межах всієї телекомпанії. В цілому, йдеться не про скорочення технічного персоналу, а про значне розширення виробництва.

 

- Чи означає це, що скорочень більше не буде?

- Це питання також не в моїй компетенції.

 

- Якою буде нова студія Першого національного? Чи вирішено вже питання декорацій? Скільки коштів потрібно НТКУ для переоснащення студії?

- Студія буде дуже цікавою за своїми рішеннями і, я впевнений, не залишить байдужими ані прихильників, ані злісних критиків «Новин» на Першому. Більш детально про неї може розповісти головний продюсер каналу Руслан Ткаченко.

 

- Що ще, крім ньюзруму та студії, ви плануєте переоснастити найближчим часом? Скільки на це потрібно коштів?

- У рамках великого телевізійного проекту Першого, а саме Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2009», планується переоснащення Центральної апаратної для можливості роботи у форматі HD.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17521
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Stiv
5366 дн. тому
А что, HD на разъемах СР! Отличимся оригинальностью!
sam
5377 дн. тому
Телекритика в корреспондент превращается.... В интервью про ХД только для Евровидения говорится, а они всему телеканалу приписали... мрачно...
Vit
5378 дн. тому
На НТКУ только что HD не хватает! Куча техники валяется без применения, так как не стыкуется друг с другом или никто не хочет этим заниматься, в аппаратных до сих пор стоят совдеповские пульты 80х годов кошмарного качества, а им HD захотелось! Конечно, чем дороже техника, тем... Гнать этого Дупака и как можно дальше, он же абсолютно безграмотный!!! Это скажут все, кто с ним когда-либо работал.
l
5378 дн. тому
Просто анекдот :))) HD :)))))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду