detector.media
07.08.2009 16:02
Костянтин Дупак: НТКУ планує працювати у форматі HD
Костянтин Дупак: НТКУ планує працювати у форматі HD
Новий віце-президент НТКУ Костянтин Дупак – про переобладнання ньюзруму та наступні кроки в технічній модернізації телекомпанії.

4 серпня віце-президентом НТКУ з технічних питань було призначено Костянтина Дупака, який до цього обіймав посаду технічного директора телекомпанії. Він замінив Сергія Федорова, котрий пішов на пенсію. «Детектор медіа» - через прес-службу НТКУ - запитала пана Дупака про подальше технічне переоснащення НТКУ.

 

- Пане Костянтине, якими ви бачите свої завдання на посаді віце-президента?

- Нову посаду я розглядаю як те, до чого я йшов довго та наполегливо. 24 роки я працюю в Національній телекомпанії. Прийшов я сюди на початку 1980 року на найнижчу посаду - кіномеханіка третього розряду. Я дуже захопився роботою і поступово, наполегливою працею отримував підвищення, тобто я пройшов абсолютно всі сходинки до тієї посади, яку я сьогодні, вважаю заслужено, обіймаю. У мене багато професійних напрацювань не тільки на Першому національному, а й на інших телеканалах. І спираючись на свій досвід, можу сказати, що Національна телекомпанія України має найпотужніший технічний ресурс, жодна інша телекомпанія не має такого виробничо-технічного потенціалу. У нас є все, щоби створити успішну телекомпанію, над чим я і працюватиму.

 

- Як ви ставитеся до протестів працівників, які не хочуть переїжджати в новий ньюзрум, бо він розташований у підвалі, заявляють, що непритомніють там? Як ви будете реагувати - чи вже реагуєте - на їхнє незадоволення? Як залагоджуєте це питання з профспілкою?

- Ці питання не в моїй компетенції.

 

- Як завершився процес інсталювання нової апаратури в ньюзрумі? Чи всі працівники вже пройшли тренінг?

- Процес інсталяції триває, початок роботи комплексу виробництва новин у тестовому режимі планується на 10 серпня. Тренінги із залученням закордонних фахівців завершено, але внутрішні тренінги триватимуть до дня виходу в ефір.

 

- Які труднощі виникають під час ознайомлення колективу з новим обладнанням? Які технічні казуси траплялися останнім часом?

- Працівники опинилися в досить складних умовах, бо абсолютно все нове: приміщення, робочі місця, технології, правила роботи, послідовність робочих процесів. Вчаться і звикають всі - і ті, хто використовує це обладнання, і ті, хто займається його сервісною підтримкою, обслуговуванням, оперативним ремонтом. До категорії казусів можна віднести ситуацію, коли користувачі, які ще місяць тому й гадки не мали про існування наданої їм технології, тепер наполегливо вимагають надати їм додаткові опції, які планувалося ввести пізніше, в ході розвитку виробництва.

 

- Наскільки зменшилася кількість технічних працівників НТКУ у зв'язку із запуском нового ньюзруму? Які посади виявилися непотрібними в нових умовах?

- Створення нового комплексу виробництва новин - це не модернізація існуючого виробництва, а саме створення іншого комплексу, додаткових робочих місць із іншими умовами праці й іншими вимогами до кваліфікації технічного персоналу. Старі засоби виробництва в належному робочому стані, їх буде використано для виробництва телевізійних програм у межах всієї телекомпанії. В цілому, йдеться не про скорочення технічного персоналу, а про значне розширення виробництва.

 

- Чи означає це, що скорочень більше не буде?

- Це питання також не в моїй компетенції.

 

- Якою буде нова студія Першого національного? Чи вирішено вже питання декорацій? Скільки коштів потрібно НТКУ для переоснащення студії?

- Студія буде дуже цікавою за своїми рішеннями і, я впевнений, не залишить байдужими ані прихильників, ані злісних критиків «Новин» на Першому. Більш детально про неї може розповісти головний продюсер каналу Руслан Ткаченко.

 

- Що ще, крім ньюзруму та студії, ви плануєте переоснастити найближчим часом? Скільки на це потрібно коштів?

- У рамках великого телевізійного проекту Першого, а саме Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2009», планується переоснащення Центральної апаратної для можливості роботи у форматі HD.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY