Затверджено нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору»

25 Червня 2009
21782
25 Червня 2009
11:06

Затверджено нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору»

21782
Затверджено нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору»

На засіданні 24 червня 2009 року Національна рада затвердила нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору».

 

За словами члена Національної ради Тетяни Лебедєвої, яка очолювала робочу групу з розробки методики, «зроблено дуже багато для поліпшення діяльності телерадіоорганізацій і зменшення фінансового тиску на них у теперішніх складних ринкових умовах». Зокрема, розроблено два різні коефіцієнти для телебачення і радіомовлення, оскільки фінансові показники двох галузей індустрії суттєво різняться.

 

Як і в дійсній методиці, залишаються преференції для державних ТРО та виробників дитячих програм. Крім того, запроваджуються пільги для виробників суспільно-важливих програм, а також для тих компаній, які працюють без порушень (не мають попереджень Нацради). 

 

Щоправда, тепер в розрахунках використовується не неоподатковуваний мінімум доходів громадян - показник, який враховується при розрахунку ліцензійних зборів і який фігурував у попередній методиці, а мінімальний розмір заробітної плати.

 

Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко на сьогоднішньому брифінгу зазначив, що нова методика буде застосовуватися лише після погодження Міністерством фінансів та затвердження Кабінетом Міністрів України. Також він зауважив, що є певна «гра на випередження» між документом, який нині ухвалила Нацрада та законопроектом Володимира Ландіка - обидва документи на зменшення фінансового тиску на мовників, а конкуренція зумовлена не різницею в підходах, а тим, що кожна з гілок влади користується доступним їй інструментарієм. На пропозицію члена Нацради Тетяни Мокріді, Нацрада вирішила скерувати розроблену «Методику...» не тільки до Кабінету міністрів на погодження, а й до профільного Комітету Верхоної Ради з метою узгодження дій між законодавчими та виконавчими органами влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду