Наталія Катериненко виграла суд у UBC

5 Червня 2009
21292
5 Червня 2009
15:51

Наталія Катериненко виграла суд у UBC

21292
Наталія Катериненко виграла суд у UBC

5 червня Дніпровський районний суд міста Києва зобов'язав ТзОВ «Телеканал-100» (канал UBC) виплатити колишній співробітниці журналістці Наталії Катериненко 27300 гривень компенсації. Про це ТК повідомили в Київській незалежній медіа-профспілці, яка представляє інтереси пані Катериненко.

 

Згідно із заочним судовим рішенням (представник відповідача не з'явився вчасно на останнє засідання суду, яке відбулося без його участі) відповідач має доплатити позивачці Наталії Катериненко половину місячної заробітної плати за січень, середній заробіток за час затримки виплати при звільненні (кінець червня - кінець жовтня 2008 року) та півтисячі гривень моральної шкоди.

 

На телеканалі UBC поки що не коментують рішення Дніпровського райсуду.

 

Нагадаємо, що Наталія Катериненко подала до суду на свого колишнього роботодавця в лютому 2008 року після того, як її передачу «Арт-мані» зняли з виробництва і запропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням. Вона не написала заяви й залучила до переговорів Медіа-профспілку. З роботодавцем було погоджено звільнення за згодою сторін, але канал відмовився виплачувати Наталі вихідну допомогу й половину заробітної плати за січень, яку роботодавець трактував як премію.

 

«Детектор медіа» за вимогою каналу UBC змушена була офіційно спростувати інформацію, наведену в новині про позов Наталії Катериненко, оскільки канал наполягав, що він не відмовляв у компенсацій. Тоді ми висловили сподівання, що істину встановить суд.

 

Суд пропонував сторонам укласти мирову угоду. Однак цього не сталося, і судовий процес відбувся.

 

Також до Дніпровського райсуду подав позов на UBC колишній оператор каналу Максим Онищенко з вимогою виплати заборгованості та компенсації моральної шкоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21292
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пять баллов!
5437 дн. тому
Всё правильно! Молодцы! Только ведь на работу будет сложно устроиться. Кому нужны такие умные работнички?
nyapk
5439 дн. тому
Схоже, що поняття свобод і прав людини починають нарешті розуміти і в Україні. Чудовий прецендент по захисту своїх прав. І всім скривдженим варто взяти собі на згадку цю ідею. {CENSORED}
FINE
5440 дн. тому
Молодчага
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду