Переможці конкурсу «Репортери надії» - журналісти ТРК «Люкс», «1+1», «Еко FM» і газети «Волинь»

29 Травня 2009
15548
29 Травня 2009
13:03

Переможці конкурсу «Репортери надії» - журналісти ТРК «Люкс», «1+1», «Еко FM» і газети «Волинь»

15548
Переможці конкурсу «Репортери надії» - журналісти ТРК «Люкс», «1+1», «Еко FM» і газети «Волинь»

27 травня у Львові урочисто відзначили дипломами та подарунками переможців І Всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні». Це 9 авторів, які зайняли перше, друге і третє місця у трьох категоріях: телебачення, радіо і публікація в пресі чи інтернеті. Дипломи конкурсу також отримали автори фінальних робіт.

 

Переможцями конкурсу в категорії «телебачення» стали:

 

Перше місце - Христина Стець, ТРК «Люкс», м. Львів. Матеріал «Діти з синдромом Дауна» розповідає про життя дітей із цим діагнозом. Авторка намагається переконати глядача у тому, що  синдром - це не вирок, а лише «інакшість», з якою можна жити, тішитись життю і приносити радість іншим.

 

Друге місце - Юлія Дячук, «1+1», м. Київ. Матеріал «Повір в себе» із рубрики «Територія позитиву». В сюжеті наведено кілька прикладів подолання страху та перемоги над самим собою, щоб кардинально змінити своє життя після пережитого стресу чи горя.

 

Третє місце - Зоряна Попик, Львівське обласне телебачення. Матеріал «Подолання стереотипів про місце неповносправних у соціумі»: сюжет про спільноту «Лярш-Ковчег» та дітей хворих на ДЦП.

 

Переможці в категорії «Радіо»:

 

Перше місце - Юлія Роїк, Радіо «Еко Fm», м. Львів. Матеріал «Не обмежуватися обмежуваннями»: жінка, яка в молоді роки втратила зір, дає приклад усім, хто вважає себе не досить міцним, для здійснення важливих справ.

 

Друге місце - Євген Клімакін, Радіо «Емануїл», м. Київ - «Дар усиновлення»: сироти ніколи не залишені Богом, історії про те, як діти знаходять нових батьків, як Бог відповідає на молитви.

 

Третє місце - Ярина Капітан, Радіо «Львівська Хвиля». «Безпритульні у Львові» - матеріал про безпритульних у Львові, які заробляють на життя, продаючи журнал. Спільнота взаємодопомоги «Оселя» започаткувала проект вуличного видання.

 

Переможці в категорії «Публікація в пресі чи Інтернеті»:

 

Перше місце - Галина Світліковська, газета «Волинь», м. Луцьк. «Що робити - скаржитись на труднощі чи засукувати рукави?» - стаття, в якій подано низку пропозицій і свідчень про те, як пережити фінансово-економічну кризу.

 

Друге місце - Владислав Якушев, газета «Вечірні Вісті", м. Київ. Стаття «Спортзалам нужны бабки». Автор порушує важливу проблему дітей вулиці і подає шлях її вирішення. Один із способів, як забрати проблемних дітей з вулиці, це спорт.

 

Третє місце - Олена Гуленко, газета «Новая», м. Київ. «Я не страшная... Меня можно потрогать». У статті на прикладі розповіді однієї людини показано глибинну проблему ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД людей, а також те, наскільки активно і з оптимізмом можуть жити ці люди.

 

Автори, які посіли перші місця у кожній окремій категорії, отримали грошові винагороди у сумі 4000 грн. і дипломи учасників конкурсу. Автори, які зайняли другі і треті місця - призи від спонсорів і дипломи учасників конкурсу.

 

Загалом у конкурсі взяли участь 714 робіт з усіх областей України та з АР Крим. Організатор конкурсу - Інститут екуменічних студій Українського Католицького Університету за підтримки французької асоціації «Репортери надії». Конкурс створено на зразок подібного проекту, який вже п`ять років успішно реалізується у Франції (http://www.reportersdespoirs.org/).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15548
Читайте також
07.07.2009 13:55
Олег Кашин, OpenSpace.ru
23 368
03.07.2009 16:58
М. Ф. Рибачук, 2000.net.ua
38 881
03.07.2009 16:28
Олеся Сафронова, ІнтерМедіаКонсалтинг
47 610
02.07.2009 15:21
Дмитрий Спивак, «Українська правда»
37 810
26.05.2009 11:33
Дмитро Десятерик, «День»
36 191
18.05.2009 09:41
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
30 343
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду