EBU: Українська аудиторія насправді дала Приходько 12 балів

19 Травня 2009
9109
19 Травня 2009
22:27

EBU: Українська аудиторія насправді дала Приходько 12 балів

9109
EBU: Українська аудиторія насправді дала Приходько 12 балів

Європейська телерадіомовна спілка (EBU) відкинула звинувачення керівництва Національної телекомпанії України у тому, що підрахунок голосування журі та глядачів на конкурсі «Євробачення-2009» відбувався некоректно, а Анастасії Приходько, яка представляла Росію, були приписані результати від України. Про це повідомляє Newsru.com.

 

Виконавчий контролер спілки Сванте Стокселіус заявив, що результати голосування, озвучені у фіналі конкурсу, були цілком коректні, а саме голосування проводилось у абсолютній відповідності до правил конкурсу.

 

«Піднята тема з результатами голосування по Україні стала результатом нерозуміння того, як саме зводились результати голосування журі та глядацького голосування», - йдеться у заяві. Зокрема, там наводиться розшифрування української сторони по кількох країнах. Українська аудиторія поставила Приходько 12 балів, а журі - 0. У сумі це дало Приходько третій результат голосування по Україні, що дало сукупний результат 8 балів.

 

Згідно з результатами голосування української сторони, Приходько обігнав лише переможець конкурсу Олександр Рибак (Норвегія), якому глядачі поставили 10 балів, журі - 12, а в сумі він набрав 22, а в загальний підсумковий залік отримав, як лідер голосування по Україні, 12 балів.

 

Раніше перший віце-президент Національної телекомпанії України Роман Недзельський заявив, що Україна не присудила жодного бала російській конкурсантці «Євробачення-2009» Анастасії Приходько, проте в ефірі фіналу пролунала цифра 8 балів. За словами Недзельського, українська аудиторія справді дала Приходько 8 балів, проте журі - жодного.

 

Нагадаємо, Анастасія Приходько взяла участь у російському відборі на «Євробачення-2009» та перемогла в ньому після того, як її було дискваліфіковано на українському відборі. Продюсери Приходько подали до суду на НТКУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9109
Читайте також
25.05.2009 17:44
Алексей Фурман, Reklamaster.com
28 143
25.05.2009 15:31
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
23 781
22.05.2009 22:47
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
10 110
13.03.2009 00:30
Элла Таранова, Дмитрий Евлашков, РИА Новости
28 116
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
5453 дн. тому
Я особисто дав Приходько три голоси з трьох мобілок, а також по два мої діти. Виходить тільки моя родина дала Анастасії сім голосів. І не за те, як вона заспівала, а за те, що вийшла з гарною українською піснею, яка вже звучить на всіх каналах радіо і на базарах. А що таv співала Лобода? Не запам"ятав, і майже не бачив її за тими колесами і гладіаторами. Добре, що й Європа не роздивилася таке страхіття губате - порно для збочинців.
Петро
5457 дн. тому
А навіщо нам тоді таке журі, яке аж настільки "не в дугу"? Народ, бачите, 12, а вони - 0! Суцільна корупція, дурість і кумівство. Страшно далеке від народу і керівництво НТКУ, і журі це славетне. Гнати їх вже у шию і пошвидше!
shameless
5457 дн. тому
ну слава Богу, разобрались! А то эти обсуждения кто-что-кому достали уже.
ilona
5457 дн. тому
ну что, недзельский, обос***ся? это тебе не сельские фестивали судить! мог бы и не демонстрировать личную ненависть к мозговой и приходько
Алегарф
5458 дн. тому
Собственно, можем оценить компетентность спецов УТЭОДЫН - 0.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду