У Шрі-Ланці застрелили редактора опозиційної газети

8 Січня 2009
6564
8 Січня 2009
15:48

У Шрі-Ланці застрелили редактора опозиційної газети

6564
У Шрі-Ланці застрелили редактора опозиційної газети
8 січня у Шрі-Ланці було вбито Ласанту Вікраматунґу, головного редактора англомовного тижневика Sunday Leader, повідомляє шрі-ланкійський сайт TamilNet.
 
У Вікраматунґу стріляли невідомі, коли він ішов на роботу вранці; у лікарні редактор помер від численних поранень. Раніше йому неодноразово погрожували через опозиційну спрямованість газети, яка постійно критикувала владу та представляла точку зору опозиції.
 
Вбивство спричинило шквал критики на адресу президента Шрі-Ланки Махінди Раджапакси, який із Нового року підпорядкував собі Міністерство засобів масової інформації. 6 січня група з 20 озброєних людей штурмувала телестанцію провідної приватної мережі Maharaja і завдали каналу матеріальної шкоди, яка вимірюється в мільйонах доларів. Ласанта Вікраматунґа часто з’являвся у програмах каналу  Maharaja і співпрацював із ним.
 
У листопаді група невідомих також увірвалась до приміщення, де друкуються опозиційні газети Sunday Leader, Morning Leader та Irudina Sinhala, і підпалила віддрукований тираж та поліграфічні машини. Такі напади траплялись і раніше.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду