detector.media
22.04.2009 11:31
SES Astra переводить супутник Astra 2C на позицію, зручну для українських мовників

На початку травня компанія SES Astra планує перемістити супутник Astra 2C на нову орбітальну позицію 31,5° східної довготи. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії. Переведення супутника забезпечить ринок України додатковими ємностями. Нині в Україну сигнал надходить із супутника Sirius 4, розташованого на позиції 5° східної довготи.

 

Рішення перемістити супутник на позицію, зручну для українських мовників і кабельних операторів, зумовлене зростанням клієнтської бази системи супутникового мовлення SES Astra в Україні. Станом на кінець 2008 року SES Astra доставляла телесигнал більш ніж 7,6 млн українських домогосподарств, які є абонентами супутникового і кабельного телебачення. Її дочірня компанія SES Sirius у 2008 році досягла приросту бази користувачів цифрового супутникового телебачення на 1,8 млн домогосподарств, доставляючи загалом сигнал у 2,2 млн українських будинків, підключених до супутникового телебачення.

 

«Бум супутникового телебачення в Україні забезпечив нам сильні позиції на одному з найдинамічніших телеринків. Переміщення супутника Astra 2C дозволить нам і далі підтримувати швидкі темпи зростання, забезпечуючи українських мовників і кабельних операторів додатковими потужностями», - відзначив Александр Одендайк, комерційний директор SES Astra.

 

За даними дослідження Satellite Monitor, проведеного на замовлення SES Astra дослідницькою компанією GfK Ukraine (опитування 2 тис. респондентів), наприкінці 2008 року в Україні нараховувалося:

 

кількість теледомогосподарств -17,8 млн (-1%);

кількість супутникових домогосподарств - 2,4 млн (+222%);

кількість кабельних домогосподарств - 5,5 млн (+6%);

кількість ефірних домогосподарств -10 млн (-18%);

кількість домогосподарств, що отримують цифровий телесигнал - 3,1 млн;

кількість домогосподарств, що отримують цифровий супутниковий телесигнал - 2,3 млн;

кількість супутникових і кабельних домогосподарств, обслуговуваних SES Sirius - 7,6 млн;

кількість домогосподарств, що отримують цифровий супутниковий телесигнал через Sirius - 2,2 млн.

 

Довідка:

SES Astra - система безпосереднього супутникового мовлення (DTH) у Європі, входить до групи компаній SES. Супутникове групування включає 14 супутників Astra і 2 супутники Sirius. Обслуговує більш ніж 122 млн DTH і кабельних домогосподарств, передаючи близько 2,5 тис. аналогових і цифрових теле- і радіоканалів. Надає також мультимедійні супутникові, телекомунікаційні й інтернет-послуги.

 

SES Sirius AB володіє й управляє супутниками SIRIUS і представлена як супутникова система в Скандинавії, Балтії, Центральній і Східній Європі. 90% акцій належить корпорації SES Astra, 10% - державній компанії Шведська космічна корпорація.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY