Комісія Київради ще раз спробує призначити конкурс керівників муніципальних ЗМІ

15 Квітня 2009
5392
15 Квітня 2009
18:58

Комісія Київради ще раз спробує призначити конкурс керівників муніципальних ЗМІ

5392
Комісія Київради ще раз спробує призначити конкурс керівників муніципальних ЗМІ

Комісія Київської міської ради з місцевого самоуправління, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики винесе на сесію ради питання про проведення конкурсу для відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників засобів муніципальних масової інформації. Про це «Детектор медіа» повідомив депутат Київради (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Олег Медведєв.

 

«Ми плануємо винести це питання на сесію, яка відбудеться 23 квітня 2009 року. Я знаю, що це питання вже включене в робочий варіант порядку денного. Комісія пропонує провести конкурс для відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників ЗМІ Київради: головних редакторів газет «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Українська столиця», директорів комунальних підприємств «Радіостанція «Голос Києва» і ТРК «Київ». Згідно з проектом рішення Київський міський голова має до утворити конкурсну комісію, провести конкурс і до 1 червня внести на затвердження сесії Київради кандидатури осіб на призначення», - сказав Олег Медведєв. Він також повідомив, що депутати Київради скоротили бюджет комунальних ЗМІ з 42 млн до 20 млн гривень.

 

Питання про комунальні ЗМІ на сесії доповідатиме заступник голови комісії Юрій Дмитрук (фракція БЮТ). Він повідомив ТК, що надіслав на ім'я міського голови запит щодо статусу Казбека Бектурсунова і його відношення до так званого Київського медіахолдингу. «Я отримав відповідь, в якій зазначено, що Казбек Бектурсунов є радником міського голови з питань інформаційної політики на громадських засадах, і що нібито до холдингу він не має ніякого відношення», - сказав Юрій Дмитрук. Раніше ТК вже повідомляла, що комісія вирішила рекомендувати звільнити радника мера Казбека Бектурсунова.

 

ТК намагалася отримати коментар Казбека Бектурсунова, у відповідь отримала коментар за підписом керівника відділу зовнішніх комунікацій умовного Київського медіахолдингу Петра Щербини.

 

«Для нас є дивною позиція окремих депутатів Київради, які замість наповнення бюджету рекомендують меру Києва, який зараз перебуває у відпустці, звільнити людину, яка працює на громадських засадах радником міського голови. Ми не політики, і саме тому під будь-якими приводами не вступаємо в безідейні перестрілки, а щодня працюємо на благо киян, створюючи якісні інформаційні продукти», - зазначив Петро Щербина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5392
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
login1
5499 дн. тому
Шеляженко, помий голову для початку і закинь до стіралки свої шкарпетки. Ради Бога, хоча б перед Пасхою!
shelya
5499 дн. тому
Уявний медіа-холдинг, уявний прес-секретар, фіктивні медія-продукти... Що вони там палять?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду