Associated Press заборонить розміщувати свій контент у новинних агрегаторах

11 Квітня 2009
19469
11 Квітня 2009
14:52

Associated Press заборонить розміщувати свій контент у новинних агрегаторах

19469
Associated Press заборонить розміщувати свій контент у новинних агрегаторах

Інформаційне агентство The Associated Press має намір заборонити вільне використання свого контенту в онлайн-ЗМІ, повідомляє The New York Times.

 

У своїй офіційній заяві керівництво АР пожалілось на інформаційні ресурси і новинні агрегатори, які подають посилання на новини агентства, а також маловідомі сайти, які повністю відтворюють його матеріали, і агентства, що продають підписку на новини агентства без сплати відсотків. Агентство не має наміру повністю забороняти використання своєї інформації в інтернеті, проте збирається встановити над ним певний контроль, аби отримувати дохід. АР «працюватиме з сайтами та іншими партнерами, які легально купують контент», але «шукатиме законних засобів проти тих, хто цього не робить», сказав керівник АР Вільям Дін Синґлтон у своїй промові під час щорічної зустрічі керівництва АР.

 

Раніше новинні агрегатори та пошукові сервери вільно використовували заголовки та короткий зміст новин агентства із посиланням на першоджерело, посилаючись на доктрину «чесного використання». Поки що в агентстві не визначились із засобами обмеження використання його контенту або розподілу прибутків із тими, хто його використовує. Однією з цілей, поставлених агентством, є забезпечення ситуації, коли у перших («топових») результатах, які виводять пошукові сервери, були посилання на «оригінал повідомлення або найбільш достовірне джерело», а не на сайти, які скопіювали і, можливо, перекрутили інформацію.

 

АР також переслідуватиме сайти, які відтворюють великі частини оригінальних матеріалів. Агентство розробляє систему, яка відстежуватиме його матеріали, передруковані в інтернеті, та визначатиме, чи легально вони використовуються.

 

На думку експертів, АР у цій ситуації виступає від імені всієї медіаіндустрії, незадоволеної тим, що в умовах економічної кризи великі інтернет-компанії, такі як Google або Yahoo, заробляють, використовуючи їхній контент. Якщо газетам та інформагентствам удасться змусити ці компанії ділитися прибутками, це може стати чималою допомогою для медіа у період економічного спаду, пише New York Times.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду