Бі-бі-сі оштрафують на 150.000 фунтів за порушення моралі

6 Квітня 2009
22141
6 Квітня 2009
13:17

Бі-бі-сі оштрафують на 150.000 фунтів за порушення моралі

22141
Бі-бі-сі оштрафують на 150.000 фунтів за порушення моралі

Ofcom, британське агентство з нагляду і регулювання у сфері ЗМІ, стягує 150.000 фунтів стерлінгів з корпорації Бі-бі-сі за образу актора Ендрю Сакса під час радіоефіру. Розмір стягнення відображує всю серйозність порушення Бі-бі-сі норм журналістської етики, наголошує Ofcom.

 

Як відомо, в ефірі Бі-бі-сі було оприлюднено інформацію особистого характеру, яка стосувалася Джорджини Бейлі, онуки Ендрю Сакса, без згоди обох.

 

Як раніше повідомляла ТК, ведучий шоу Рассел Бранд і гість студії ді-джей Джонатан Росс залишили на автовідповідачі актора повідомлення про сексуальний зв'язок Бранда з Джорджиною. Ofcom визнав подібні дії такими, що ображають гідність і втручаються у приватне життя родини Сакса.

 

Як ідеться в офіційному повідомленні, Ofcom визнає право мовників на творчу свободу, але підкреслює, що Бі-бі-сі має ретельніше ставитися до ризикованих програми «на межі», до яких відносять і радіо шоу Рассела Брандта.

 

Нагадаємо, що після інциденту в ефірі Radio 2, керівник радіостанції Леслі Дуглас звільнилася зі своєї посади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22141
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5516 дн. тому
Жорстокий світ - когось треба було викинути. Цим кимось стала Леслі Даглас. Працювала на корпорацію все життя, фактично. І навряд вона могла впливати на зіркові ефіри. А містер Рос пересидів хвилю, та й повернувсь назад. 150 тисяч паундів для нього невелика втрата.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду