Міноборони США обурюється російською стрічкою «Спеціальний коресподент. База»

6 Квітня 2009
24922
6 Квітня 2009
11:19

Міноборони США обурюється російською стрічкою «Спеціальний коресподент. База»

24922
Міноборони США обурюється російською стрічкою «Спеціальний коресподент. База»

Міністерство оборони США спростовує інформацію, подану в документальному фільмі, показаному в неділю каналом «Росія». Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Reuters.

 

Йдеться про випуск авторської програми Аркадія Мамонтова «Спеціальний кореспондент. База», що оповідає про американську військово-повітряну базу, розташовану в аеропорту «Манас» неподалік Бішкека. У програмі говорилося, що в одній із будівель бази без відома киргизької влади встановлено «багатоканальну, багатофункціональну систему радіо-електронного спостереження», завдяки якій «американці в Киргизії розгорнули широкомасштабну розвідувальну діяльність, організували нелегальний трафік робочої сили і транзит наркотиків».

 

Представник Пентагону також назвав нісенітницею інформацію, ніби США використовували свою базу в Киргизії для перехоплення телекомунікацій у Центральній Азії, Китаї та Сибіру.

 

Reuters звертає увагу, що фільм було показано через кілька днів після першої зустрічі Барака Обами й Дмитрія Медвєдєва і це може свідчити про «напружність у колах російської еліти».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду