detector.media
06.04.2009 11:19
Міноборони США обурюється російською стрічкою «Спеціальний коресподент. База»

Міністерство оборони США спростовує інформацію, подану в документальному фільмі, показаному в неділю каналом «Росія». Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Reuters.

 

Йдеться про випуск авторської програми Аркадія Мамонтова «Спеціальний кореспондент. База», що оповідає про американську військово-повітряну базу, розташовану в аеропорту «Манас» неподалік Бішкека. У програмі говорилося, що в одній із будівель бази без відома киргизької влади встановлено «багатоканальну, багатофункціональну систему радіо-електронного спостереження», завдяки якій «американці в Киргизії розгорнули широкомасштабну розвідувальну діяльність, організували нелегальний трафік робочої сили і транзит наркотиків».

 

Представник Пентагону також назвав нісенітницею інформацію, ніби США використовували свою базу в Киргизії для перехоплення телекомунікацій у Центральній Азії, Китаї та Сибіру.

 

Reuters звертає увагу, що фільм було показано через кілька днів після першої зустрічі Барака Обами й Дмитрія Медвєдєва і це може свідчити про «напружність у колах російської еліти».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY