«Турбоатом» позивається до ІА «Українські новини». Агентство ігноруватиме цей позов

13 Жовтня 2008
14220
13 Жовтня 2008
18:58

«Турбоатом» позивається до ІА «Українські новини». Агентство ігноруватиме цей позов

14220
«Турбоатом» позивається до ІА «Українські новини». Агентство ігноруватиме цей позов
Завод «Турбоатом» (Харків) вимагає в Господарському суді Києва від інформаційного агентства «Українські Новини» спростувати інформацію про збитки підприємства у другому кварталі 2008-го року. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на текст позовної заяви «Турбоатому».
 
Інформація агентства від 24 липня про збитки базувалася на розміщеному того ж дня «Турбоатомом» у системі розкриття інформації емітентів www.stockmarket.gov.ua  звіті про фінансові результати компанії.
 
При цьому уже 25 липня «Турбоатом» заявив, що інформація журналістів брехлива й що поширення недостовірної інформації про фінансові підсумки роботи заводу спричинить судові позови з боку підприємства.
 
Після цього 25 липня і 28 липня «Турбоатом» двічі відкоригував звіт про фінансові результати на www.stockmarket.gov.ua, а 28 липня «Турбоатом» офіційно розмістив у системі розкриття інформації емітентів повідомлення про те, що до фінансової звітності були внесені зміни.
 
У своїй позовній заяві «Турбоатом» жодним чином не згадав те, що ним було зроблено коригування вже опублікованої в системі розкриття інформації звітності.
 
Тим не менш «Українські Новини» подали також інформацію про фінрезультати підприємства відповідно до відкоригованої звітності.
 
Як сповіщає агентство, зі слів юриста «Турбоатома» Дмитра Калюжного, який підписав позовну заяву, завод не вважає, що новини про коригування фінансової звітності спростовують первинну інформацію про збитки, і вимагає публікації спростування строго відповідно до поданого в позові тексту. Водночас жодних грошових виплат, крім компенсації судових витрат, завод від агентства не вимагає. «Детектор медіа» зв’язалася з паном Калюжним, проте він відмовився коментувати будь-яку інформацію, пов’язану з цим позовом., посилаючись на те, що він не має таких повноважень.
 
Денис Безлюдько, керівник «Українських новин», говорить про те, що агентство, найімовірніше, ігноруватиме позов «Турбоатому».
 
«Це вже не перший випадок, коли компанія намагається подати до суду на рівному місці. Ми читали позовну заяву, і скажу вам, що навіть юристів до цієї справи не залучаємо – ми просто ігноруємо такі суди. Як правило, подібні справи нічим не закінчуються і тривають роками. У позові немає ані претензій по суті, ані матеріальних», - сказав пан Безлюдько «Детектор медіа».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14220
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петр
5682 дн. тому
ОАО «Турботом» (75% акций которого принадлежит государству в лице Фонда госимущества Украины) проводит систематическую кампанию по ущемлению свободы слова и препятствованию законной журналистской деятельности. Кампанию инициировал генеральный директор завода Виктор Субботин и начальник юридического департамента ОАО «Турбоатом» Дмитрий Назаренко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду