Микола Томенко й НРКУ розробили соціальну рекламну кампанію про Миколу Гоголя

23 Березня 2009
16731
23 Березня 2009
18:24

Микола Томенко й НРКУ розробили соціальну рекламну кампанію про Миколу Гоголя

16731
Микола Томенко й НРКУ розробили соціальну рекламну кампанію про Миколу Гоголя

23 березня презентовано соціально-просвітницький інформаційний проект «Гоголь та Україна», ініційований з нагоди 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя фондом «Справедлива країна» Миколи Томенка та Національною радіокомпанією України.

 

Проектом «Гоголь та Україна» народний депутат Микола Томенко і президент НРКУ Віктор Набруско хочуть привернути увагу до творчості Миколи Гоголя. «Якщо сотня людей перечитає Гоголя після нашої соціальної кампанії, значить наша місія виконана», - заявив на презентації заходу пан Томенко.

 

23 березня в Києві, Полтаві, Ніжині, Запоріжжі, Дніпропетровську, Черкасах, Херсоні й Дубно (останнє місто поки що під питанням) стартує соціальна рекламна кампанія на білбордах. Міста обрано невипадково - вони пов'язані з життям письменника або є місцями дії його творів. Для зовнішніх носіїв розроблено чотири сюжети, хоча спершу планувалося сім. Кожен постер містить картину з тематичним краєвидом (для двох плакатів використано картини народного художника України Івана Марчука), портрет Миколи Гоголя, рядки з його творів, а також підпис «200 років від дня народження М.В. Гоголя».

 

Креатив розробляли власними силами фонду «Справедлива країна», не звертаючись до спеціалізованих рекламних агенцій. Для постерів обрали чотири цитати з творів Миколи Гоголя: «Чуден Днепр при тихой погоде... Ему нет равной реки в мире», «Знаете ли вы украинскую ночь? Божественная ночь! Очаровательная ночь!», «Туда, туда! В Киев! В древний, в прекрасный Киев! Там... деялись дела старины нашей», «Так вот она, Сечь! Вот откуда разливается воля и козачество на всю Украину!».

 

Загалом, за словами Миколи Томенка, по Україні буде розміщено близько 300 білбордів. Рекламна кампанія триватиме щонайменше два тижні: з 23-24 березня по 6-7 квітня. Але народний депутат не виключає, що зовнішня реклама висітиме й довше, враховуючи нинішню незначну заповненість носіїв в умовах кризи. Рекламні агенції друкують і розміщують постери безкоштовно. «Ми домовилися, що наш внесок - рекламна розробка, а внесок агенцій - друк і розміщення», - зазначив у коментарі ТК Микола Томенко.

 

Друга складова проекту «Гоголь та Україна» звучатиме в ефірі Українського радіо. Президент НРКУ Віктор Набруско повідомив, що НРКУ записала 12 п'ятихвилинних міні-вистав за мотивами творів письменника. Радіоролики розпочинаються музичними вступами - уривками з опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка, а далі звучать начитані народним артистом України Анатолієм Паламаренком фрагменти з «Тараса Бульби» й «Сорочинського ярмарку», уривки зі статті Миколи Гоголя про гетьмана Івана Мазепу, з Гоголевих листів до Миколи Максимовича, Олександра Пушкіна та інших сучасників.

 

Ролики лунатимуть в ефірі Українського радіо з 21 березня протягом двох тижнів. Також НРКУ і фонд «Справедлива країна» передадуть фонотеку міні-вистав до музеїв Полтавщини. До речі, НРКУ - не єдина радіокомпанія, яка готує спецпроект до ювілею письменника. Власну акцію запускає також радіо «Ера». В його ефірі відомі політичні діячі читатимуть уривки з Гоголя.

 

Презентуючи проект «Гоголь та Україна», Микола Томенко скептично оцінив державну програму вшанування Миколи Гоголя. «Я із заздрощами хвалю Росію, яка підійшла системніше до ювілею Гоголя. На жаль, у Києві немає ніякого суперпроекту, тому що ні Мінкульт, ні Міносвіти не змогли згенерувати масштабну креативну ідею», - наголосив він.

Натомість пан Томенко позитивно відзначив рівень підготовки міської влади Полтави до святкування ювілею письменника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду