detector.media
23.03.2009 18:24
Микола Томенко й НРКУ розробили соціальну рекламну кампанію про Миколу Гоголя

23 березня презентовано соціально-просвітницький інформаційний проект «Гоголь та Україна», ініційований з нагоди 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя фондом «Справедлива країна» Миколи Томенка та Національною радіокомпанією України.

 

Проектом «Гоголь та Україна» народний депутат Микола Томенко і президент НРКУ Віктор Набруско хочуть привернути увагу до творчості Миколи Гоголя. «Якщо сотня людей перечитає Гоголя після нашої соціальної кампанії, значить наша місія виконана», - заявив на презентації заходу пан Томенко.

 

23 березня в Києві, Полтаві, Ніжині, Запоріжжі, Дніпропетровську, Черкасах, Херсоні й Дубно (останнє місто поки що під питанням) стартує соціальна рекламна кампанія на білбордах. Міста обрано невипадково - вони пов'язані з життям письменника або є місцями дії його творів. Для зовнішніх носіїв розроблено чотири сюжети, хоча спершу планувалося сім. Кожен постер містить картину з тематичним краєвидом (для двох плакатів використано картини народного художника України Івана Марчука), портрет Миколи Гоголя, рядки з його творів, а також підпис «200 років від дня народження М.В. Гоголя».

 

Креатив розробляли власними силами фонду «Справедлива країна», не звертаючись до спеціалізованих рекламних агенцій. Для постерів обрали чотири цитати з творів Миколи Гоголя: «Чуден Днепр при тихой погоде... Ему нет равной реки в мире», «Знаете ли вы украинскую ночь? Божественная ночь! Очаровательная ночь!», «Туда, туда! В Киев! В древний, в прекрасный Киев! Там... деялись дела старины нашей», «Так вот она, Сечь! Вот откуда разливается воля и козачество на всю Украину!».

 

Загалом, за словами Миколи Томенка, по Україні буде розміщено близько 300 білбордів. Рекламна кампанія триватиме щонайменше два тижні: з 23-24 березня по 6-7 квітня. Але народний депутат не виключає, що зовнішня реклама висітиме й довше, враховуючи нинішню незначну заповненість носіїв в умовах кризи. Рекламні агенції друкують і розміщують постери безкоштовно. «Ми домовилися, що наш внесок - рекламна розробка, а внесок агенцій - друк і розміщення», - зазначив у коментарі ТК Микола Томенко.

 

Друга складова проекту «Гоголь та Україна» звучатиме в ефірі Українського радіо. Президент НРКУ Віктор Набруско повідомив, що НРКУ записала 12 п'ятихвилинних міні-вистав за мотивами творів письменника. Радіоролики розпочинаються музичними вступами - уривками з опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка, а далі звучать начитані народним артистом України Анатолієм Паламаренком фрагменти з «Тараса Бульби» й «Сорочинського ярмарку», уривки зі статті Миколи Гоголя про гетьмана Івана Мазепу, з Гоголевих листів до Миколи Максимовича, Олександра Пушкіна та інших сучасників.

 

Ролики лунатимуть в ефірі Українського радіо з 21 березня протягом двох тижнів. Також НРКУ і фонд «Справедлива країна» передадуть фонотеку міні-вистав до музеїв Полтавщини. До речі, НРКУ - не єдина радіокомпанія, яка готує спецпроект до ювілею письменника. Власну акцію запускає також радіо «Ера». В його ефірі відомі політичні діячі читатимуть уривки з Гоголя.

 

Презентуючи проект «Гоголь та Україна», Микола Томенко скептично оцінив державну програму вшанування Миколи Гоголя. «Я із заздрощами хвалю Росію, яка підійшла системніше до ювілею Гоголя. На жаль, у Києві немає ніякого суперпроекту, тому що ні Мінкульт, ні Міносвіти не змогли згенерувати масштабну креативну ідею», - наголосив він.

Натомість пан Томенко позитивно відзначив рівень підготовки міської влади Полтави до святкування ювілею письменника.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY