PR-агенції виявилися єдиним сектором маркетингу, що не страждає від кризи

12 Березня 2009
9795
12 Березня 2009
12:37

PR-агенції виявилися єдиним сектором маркетингу, що не страждає від кризи

9795
PR-агенції виявилися єдиним сектором маркетингу, що не страждає від кризи
PR-бізнес виявився найміцнішим серед інших маркетингових секторів, повідомляє The Financial Times. Навіть незважаючи на спад замовлень на фінансовий PR, загалом цей сектор показує непогані результати з початку року.
 
Піарники мають дякувати буму у соціальних мережах, що спричинив необхідність в оперативному управлінні репутацією на цих ресурсах. Chime Communications, маркетингова група, що володіє такими агенціями, як Bell Pottinger, відзвітувала про органічний приріст доходу 10% у 2008 році – до 277 фунтів стерлінгів. Прибуток до оподаткування зріс на 18% до 16,3 млн фунтів стерлінгів. Лорд Белл, голова компанії, зазначає, що у січні та лютому компанія також мала приріст фінансових показників. Так, минулого тижня Chime мала приріст 13%, її операційний прибуток зріс на 30%.
 
На думку аналітиків, загалом сектор навряд чи підпаде під вплив економічного падіння. Не збираються скорочувати витрати на PR щонайменше ті компанії та сектори економіки, які отримали підтримку від уряду (зокрема, туризм). Крім того, у компаній з’явилася необхідність регулювати свою репутацію у соціальних мережі, тому що усе більше споживачів обговорюють економічну кризу в інтернеті.
 
Проте допоки у компаніях фінансового сектору триватиме скрута, PR-агенції отримуватимуть менше замовлень, ніж могли б. Цих недоотримань не можна компенсувати за рахунок піар-супроводження IPO та поглинань. «Два місяці, а також попередні 12 дозволяють мені говорити, що цей рік буде дуже хорошим. Проте люди, які говорять, що сектор має стійкий імунітет до спаду, видаються мені занадто сміливими», - каже Лорд Белл.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9795
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нурик
5525 дн. тому
ну у нас ситуация на рынке пиар несколько другая, конечно. хотя профи пиар рынка от кризиса точно не страдают, молотят дальше.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду